Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης. Τι προβλέπει για την επιλογή προϊσταμένων, αναρρωτικές άδειες και Πειθαρχικό δίκαιο.


Στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων έχει αποσταλεί το νομοσχέδιο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και για το οποίο ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση. Στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου προβλέπονται μεταξύ άλλων αλλαγές στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων, στη λήψη αναρρωτικών αδειών και στο πειθαρχικό δίκαιο. Συγκεκριμένα για τους προϊσταμένους: Εισάγεται νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων. Με τη μείωση των ηλικιακών κριτηρίων προωθείται...η ανανέωση του προσωπικού. Επίσης, κατοχυρώνεται νέα διαδικασία επιλογής: οι επιλέξιμοι, σύμφωνα με τα τυπικά κριτήρια του νόμου, προϊστάμενοι θα αξιολογούνται βάσει όχι μόνο τυπικών αλλά και ουσιαστικών κριτηρίων και κατόπιν δημόσιας δομημένης συνέντευξης από ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο όργανο. Μετά την τελική κατάταξη των υποψηφίων η επιλογή του προϊσταμένου εμπίπτει στην διακριτική ευχέρεια του αρμόδιου Υπουργού. Στο πλαίσιο αυτό, θεσπίζεται για πρώτη φορά η σύναψη συμβολαίου αποδοτικότητας, βάσει συγκεκριμένης στοχοθεσίας, ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων. Τέλος, προβλέπεται η κινητικότητα των προϊσταμένων, στο πλαίσιο μιας δυναμικής και όχι στατικής διοίκησης. Για τις αναρρωτικές άδειες: Αναμορφώνεται το πλαίσιο των αναρρωτικών αδειών και της λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών. Αντιμετωπίζεται δραστικά το φαινόμενο της κατάχρησης των αδειών με την αυστηροποίηση της χορήγησής τους και εξορθολογίζονται οι διαδικασίες, με απάλειψη των σχετικών διοικητικών βαρών. Για το Πειθαρχικό δίκαιο: Προβλέπονται καίριες τροποποιήσεις στο πειθαρχικό δίκαιο: υπαγωγή στη δυνητική αργία των αδικημάτων-παραπτωμάτων της υπεξαίρεσης, της απιστίας περί την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος όταν τελούνται στο πλαίσιο της συμμετοχής του υπαλλήλου σε συλλογικά όργανα. Αποσαφηνίζεται επίσης η δυνατότητα του υπαλλήλου που έχει τεθεί σε αργία να ζητήσει την αναστολή του μέτρου και επισπεύδονται οι πειθαρχικές διαδικασίες. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα παραίτησης από το δημόσιο στους υπαλλήλους για τους οποίους εκκρεμούν ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες. Άλλα βασικά σημεία: Συστήνεται ανεξάρτητη αρχή με την επωνυμία «Αρχή Επιθεώρησης-Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης (Α.Ε.Ε.Δ.Δ.)» για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και έλεγχο της πειθαρχικής διαδικασίας, με τη συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Προωθούνται θεσμικές παρεμβάσεις στην οργάνωση και τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τους προίσταμένους το θέμα δεν είναι να ψηφίζονται νόμοι αλλά να εφαρμόζονται κιόλας.Πριν ενάμισυ χρόνο σε άρθρο σας γράψατε Σχετικά για τις αναπληρώσεις (όχι τοποθετήσεις) προισταμένων στον Δήμο μας.Δεν τηρήθηκε καμμία μα καμία διάταξη νόμου όπως πχ η παρ 5 του άρθρου 28 του Ν 4024/2011 που λέει ότι οι επιλεγέντες από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προϊστάμενοι παραμένουν στις θέσεις του ούτε το άρθρο 100 του Ν 3584/2007 που ορίζει ότι προιστάμενος Δ/νσης αναπληρώνεται μόνο από προιστάμενο.Επίσης με τον Ν 4147/2013 καλύφθηκε το κενό νομοθεσίας που υπήρχε προκειμένου να γίνουν οι κρίσεις πλέον των προισταμένων.Διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα από την δημοσίευσή του και δεν έχει κινηθεί η διαδικασία (προκήρυξη,υποβολή υποψηφιοτήτων κλπ) όταν τόσο ο κώδικας Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων όσο και σωρεία αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Πράξεις Ι Τμ. Ελ.Συν. 205/2010, 43/2010, 170, 134/2009, Ελ.Συν. Τμ.1 Πράξη 35/2008)θεωρούν ως εύλογο το διάστημα του ενός μηνός προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων