Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ισοπεδωτική η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας. Ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Έδεσσας που συμμετέχουν στην αυριανή απεργία του κλάδου τους.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Έδεσσας αναγγέλλουν την αυριανή Απεργία του κλάδου τους και τονίζουν την αντίθεσή τους στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το σύστημα Υγείας στη χώρα μας από τους εκάστοτε υπουργούς. Παράλληλα επισημαίνουν την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού αντί των συγχωνεύσεων και συρρίκνωσης των Μονάδων υγείας που οδηγούν στη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους. Αναλυτικά η Ανακοίνωση έχει ως εξής:
Μέσα στη νέα ισοπεδωτική πολιτική της Κυβέρνησης των μνημονίων ο νέος Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε την υλοποίηση της ολοκληρωτικής αποδόμησης του Δημοσίου συστήματος Υγείας. Νέες περικοπές στα κονδύλια,των Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.... (στην αρχή ….αργότερα θα ακολουθήσουν άλλα), νέοι ανασφάλιστοι, νέα οργάνωση της α’/βαθμιας περίθαλψης (και ο ΕΟΠΥΥ;) Κάθε νέος υπουργός στου κασιδιάρη το κεφάλι πειραματίζεται ακολουθώντας περιοριστικά υποτελείς πολιτική. Τώρα αφορούν οι απολύσεις (συγγνώμη ….κινητικότητα το λένε) και στην Υγεία. Όχι πολλές μόνο 2500 μέχρι το τέλος του 2013. Κι αυτό την ώρα που έχουμε έλλειψη πάνω από 20000 νοσηλευτικού προσωπικού, πάνω από 5000 ιατρικού προσωπικού, 20-35% διοικητικού τεχνικού κλπ προσωπικού. Στο χώρο μας στο Νομό Πέλλας τί ακριβώς γίνεται; Γενικά αυτό που γίνεται παντού. Ακόμα δεν ξέρουμε που θα κάτσει το ζάρι της έδρας του Γ.Ν Πέλλας. Νέοι υπουργοί, νέες πελατειακές ισορροπίες για τους υπουργούς όμως νέες ανασφάλειες για τους κατοίκους που αγωνιούν ποια δομή θα καταρρεύσει. Κοντά σ’ αυτά νέος υπουργός θα βάλει στην αρχή ιδιώτες ελεγκτές να ελέγχουν τα νοσοκομεία πόσο ξοδεύουν για κάθε νοσηλεία και αν γνωμοδοτήσουν ότι είναι πολλά τότε το νοσοκομείο θα παίρνει τη διαφορά απ τον άρρωστο; Σ’ αυτό το πλαίσιο κρατάνε και τους τύπους. Ρωτούν τους καθ’ ύμιν αρμόδιους (διευθυντές τμημάτων) όχι βέβαια πως θα περισώσουμε το ΕΣΥ αλλά πως θα εφαρμοστούν οι ενοποιήσεις που οριστικοποιούν την έλλειψη προσωπικού και μονιμοποιούν τις υποψήφιες καταρρεύσεις ή και κλείσιμο των δομών Υγείας. Κάποιοι αφελείς κάνουν προτάσεις να κλείσουν την κλινική τους στο Γ.Ν Έδεσσας (π.χ. Η Ουρολογική κλινική να μεταφερθεί στο Γ.Ν Γιαννιτσών). Μήπως δεν είναι αφελής αλλά ιδιοτελείς; Εμείς παραμένουμε διαχρονικά στις θέσεις μας: 1. Επαρκής χρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ 2. Κανένα Νοσοκομείο, Κ.Υ, κλινική, τμήμα να μην κλείσει 3. Αντί για απολύσεις να προσλάβουν προσωπικό 4. Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα ελλείψεων υλικών Ήμαστε άνθρωποι, δεν ήμαστε αριθμοί. Όλοι μαζί μπορούμε (κοινωνία-υγειονομικοί) ν’ αποτρέψουμε την απαξίωση – υποβάθμιση – διάλυση του Ε.Σ.Υ. Αυτό είναι το απεργιακό μας σύνθημα. Τετάρτη 24 Ιουλίου 24ωρη Υγειονομική Πανελλαδική Απεργία ΠΟΕΔΗΝ Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Έδεσσας ΟΕΝΓΕ - ΕΝΙΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: