Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Σταθμός λεωφορείων στο πιο ακατάλληλο σημείο των Γιαννιτσών ;

Τις έντονες αντιδράσεις των περιοίκων έχει προκαλέσει η δρομολογημένη δημιουργία σταθμού λεωφορείων στην νότια είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών. Οι κάτοικοι μάλιστα με κοινή τους επιστολή ζητούν να πληροφορηθούν τους όρους και τις διαδικασίες με τις οποίες θα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, για την οποία εγείρουν τις ενστάσεις τους όχι άδικα. Πρόκειται για το χώρο που βρίσκεται ακριβώς στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Φιλίππου λίγα μέτρα από την κεντρική είσοδο της πόλης όπου εκτός των άλλων η κίνηση των οχημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής η δημιουργία του Σταθμού των λεωφορείων εκτός του ότι θα δημιουργήσει κυκλοφορικά προβλήματα λόγω θέσης, θα επιβαρύνει .... και την ποιότητα ζωής τους, ενώ θέτουν παράλληλα και ζητήματα συγκοινωνιακής ασφάλειας, που θα πρέπει να εξασφαλίζεται τουλάχιστον από την αντίστοιχη συγκοινωνιακή μελέτη . Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο παρελθόν υπήρχε η απόφαση να δημιουργηθεί σταθμός λεωφορείων εκτός του βασικού αστικού ιστού της πόλης όπως γίνεται σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη και τις σύγχρονες κοινωνίες. Όλοι συμφωνούμε άλλωστε ότι η λειτουργία του Σταθμού των λεωφορείων στο κέντρο της πόλης είναι αναχρονιστικό και δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Όπως θα συμφωνήσουμε νομίζω ότι ένα μεγάλο λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμη λάθος και με πρόχειρες λύσεις. Άλλωστε όλοι οι εμπλεκόμενοι λεωφορειούχοι, επιβατικό κοινό, τοπική κοινωνία και δημοτική Αρχή θα πρέπει να στοχεύουν και να επιζητούν το κοινό συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση και επειδή το θέμα αφορά όλη την πόλη θα ήταν καλό να γίνει μια ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για να ακουστούν και οι θέσεις των ανθρώπων που σχεδιάζουν και αποφασίζουν για τον τόπο μας και μας υπόσχονταν στις πρόσφατες εκλογές μια ανθρώπινη, σύγχρονη και λειτουργική πόλη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΑΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Μας πήραν δουλειές μισθούς τώρα θέλουν να μας πάρουν και το οξυγόνο των παιδιών μας δε θα πέραση.

Ανώνυμος είπε...

ο χωρος ειναι μικρος και το μερος ακαταλληλο....η καλυτερες τοποθεσιες ειναι ανατολικα στα γηπεδακια περιοχη νοσοκομειο η δυτικα στην νεα εισοδο απεναντι απο το στρατοπεδο

Ανώνυμος είπε...

Δεν χωράει αμφιβολία μας ραντίζουν αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω δέν διαμαρτήρεται κανείς για αυτό το έγκλημα που θα δημιουργήση πολλά προβλήματα στη πόλη.