Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Γιαννιτσών στο διαγωνισμό F1 in Schools

  Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό F1 in Schools, ο οποίος διοργανώνεται για 4η φορά στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τεχνολογίας F1 in Schools. Ο διαγωνισμός διενεργείται σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο. Η τελική φάση του θα διεξαχθεί φέτος στο Τέξας των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που σχολείο του Νομού Πέλλας συμμετέχει στο διαγωνισμό αυτό. Στα πλαίσια του διαγωνισμού ομάδα των μαθητών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Γιαννιτσών, υπό την καθοδήγηση καθηγητών τους κλήθηκε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αυτοκινητάκι F1 τηρώντας λεπτομερείς και αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές. Οι μαθητές χρησιμοποιώντας λογισμικό .... CAD/CAM συνεργάστηκαν προκειμένου να σχεδιάσουν, να αναλύσουν και να
κατασκευάσουν μικρά μοντέλα F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa που ωθούνται από φυσίγγια πεπιεσμένου αέρα. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Πέτρο Μπαξεβανίδη, Φίλιππο Μίρκοβιτς, Γιάννη Στεργιούλα, Δημήτρη Γραικού, Αναστάσιο Ζουμπουρτικούδη, Ράμα Ρονάλντο, Χαράλαμπο Ιωαννίδη και τους καθηγητές Δέσποινα Αναργυρίδου, Γιώργο Αναστασιάδη και Κώστα Αϊβάζογλου. Η κατασκευή του μικρού F1 μοντέλου ολοκληρώθηκε και η ομάδα προετοιμάζεται για την προημιτελική φάση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 20 και 21 Μαρτίου. Επειδή το πρόγραμμα δεν καλύπτει έξοδα συμμετοχής διαγωνιζομένων, απαιτήθηκε ένα χρηματικό ποσό, για να καλυφθούν τα έξοδα κατασκευής του μοντέλου F1, τα έξοδα παρουσίασης και μετακίνησης των μαθητών. Το ποσό καλύφθηκε από τους χορηγούς: Ι.ΚΤΕΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «ΔΟΥΒΑΝΤΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΠΕΝΟΓΛΟΥ ΦΑΝΗΣ» ΕΠΕ, ως Μέγας Χορηγός και οι «ΤΟΨΗΣ Α.Ε. - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ», «ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», «ΣΥΚΟΠΕΤΗΣ ΘΩΜΑΣ και ΣΙΑ», «ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΓΛΟΥ – ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ», «ΜΙΧΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ» ως χορηγοί, ενώ, Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Pella TV. 
 Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του σχολείου καθώς και η διαγωνιζόμενη ομάδα καθηγητών και μαθητών εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους και τους ευχαριστούν για την πράξη τους αυτή, με την οποία συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στο σχολείο, στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για μάθηση και στην επιβράβευση της Αριστείας και Καινοτομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: