Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του δήμου Πέλλας για το χειρισμό της κατάστασης μετά και την πυρκαγιά στο Στρατόπεδο Φιλιππάκου

 Την αντίδραση του σε πράξεις όπως η χθεσινή με τον εμπρησμό δηλαδή μέρος του Στρατοπέδου Φιλιππάκου στην είσοδο του οποίου υπήρχαν μαζεμένοι κάτοικοι της περιοχής, αντιδήμαρχοι αλλά και κάποιοι «οργισμένοι» πολίτες, εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση ο δήμος Πέλλας επισημαίνοντας την ανάγκη να ακυρωθεί με επιχειρήματα και προτάσεις η απόφαση δημιουργίας camp προσφύγων στα Γιαννιτσά. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Πέλλας αναφέρει τα εξής:
Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέλλας στην έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου αποφάσισε αντιπροσωπεία αιρετών να συναντηθεί άμεσα με τους αρμόδιους για το μεταναστευτικό υπουργούς, προκειμένου να εξηγήσει ότι είναι εντελώς λανθασμένη.... η απόφαση να στηθεί μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών ένα χωριό τεσσάρων και πέντε χιλιάδων μεταναστών. Επίσης, αποφάσισε την περιφρούρηση του στρατοπέδου Φιλιππάκου, μέρος του οποίου χρησιμοποίει και ο Δήμος Πέλλας. Δυστυχώς η κατάσταση δεν ελέχθηκε απόλυτα με αποτέλεσμα να καταστραφεί από φωτιά η στέγη ενός κτιρίου του στρατοπέδου, το οποίο είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει στόχο να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου και να ακυρώσει την ειρηνική διαμαρτυρία των δημοτών. Κάποιοι επιχειρούν να προσβάλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης μιας ολόκληρης κοινωνίας . Δεν θα τους αφήσουμε.

1 σχόλιο:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ. *Θ Ε Λ Ε Ι Τ Ο Λ Μ Η Η Λ Ε Υ Τ Ε Ρ Ι Α* ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΝΑ ΓΑΛΑ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ;