Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλει το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας

 Με αφορμή την ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέερειας Κεντρικής Μακεδονίας η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση της καταγγέλει το νέο Οργανισμό και κάνει λόγο στην καταγγελία της για εξυπηρέτηση μονοπωλιακών συμφερόντων. Συσγκεκριμένα μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:
Η Διοίκηση της ΠΚΜ ψήφισε πρόσφατα νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), με βασικό στόχο να  προετοιμάσει τις Υπηρεσίες της να ενσωματώσουν αποτελεσματικά τις αλλαγές του νέου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που έρχεται, τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο που περιλαμβάνουν τα «μνημόνια», παλιά, νέα και «συμπληρωματικά» καθώς και το νέο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής του προσωπικού και των υπηρεσιών της...Ο  νέος  Ο.Ε.Υ., με την ενίσχυση της επιτελικότητας στην διοίκηση των υπηρεσιών της Π.Κ.Μ., που διαπερνά το  σύνολό του,  εντάσσεται στην  πολιτική του μικρότερου και ευέλικτου κράτους-στρατηγείου και θεματοφύλακα των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.    Αυτός αποτελεί κοινό τόπο όλων των κομμάτων και όλων των Περιφερειακών Αρχών και των παρατάξεων που κινούνται με κριτήριο τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας  και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό άλλωστε  ο νέος Ο.Ε.Υ είχε την ανοιχτή στήριξη της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»-ΠΑΥΛΙΔΟΥ (ΠΟΤΑΜΙ) και συμβούλων της Παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»- ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΝΔ).
Γι’ αυτό και    η κριτική που δέχτηκε από τους υπόλοιπους, εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ήταν επί της διαδικασίας εισαγωγής του για συζήτηση και  σε  επιμέρους σημεία του ενώ την ίδια στιγμή η στάση τους καλλιεργούσε την αυταπάτη ότι θα μπορούσε ο οργανισμός να έχει φιλολαϊκό περιεχόμενο χωρίς να τεθεί σε αμφισβήτηση το πραγματικό περιεχόμενο και οι προτεραιότητες της πολιτικής που υπηρετεί.
Οι σαφείς αναφορές του νέου Ο.Ε.Υ. για την στενότερη συνεργασία της Π.Κ.Μ. με τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν αφήνουν καμιά αυταπάτη για το  περιεχόμενο και τις προτεραιότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: