Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας Αλμωπίας για τα προβλήματα στις Μονάδες Υγείας

Με επιστολή της πρός τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η διοίκηση του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας Αλμωπίας, επισημαίνει τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού στις Μονάδες Υγείας σε Έδεσσα  Βεγορίτιδα και Αλμωπία και τον καλεί να φροντίσει άμεσα για την επίλυσή τους. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Κύριε Υπουργέ
Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επαναλαμβανόμαστε μια και παρ’ όλες τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας δεν ανταποκριθήκατε.
Τα πράγματα είναι  πολύ χειρότερα από την τελευταία φορά που σας ενημερώσαμε.
Τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,...

φαρμάκων και εξοπλισμού.
Όσον αφορά την κατάσταση στη τοπική Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Έδεσσας τα πράγματα έχουν ως εξής: εξυπηρετούνται περίπου 50.000 συνάνθρωποι μας ετησίως  και ο μέσος όρος αναμονής για ραντεβού είναι δυο μήνες στους γενικούς ιατρούς.
Γενικός ιατρός στη μονάδα δεν υπάρχει και το κενό καλύπτεται με δυο γενικούς ιατρούς που έρχονται από δυο φορές ο καθένας την εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας Άρνισσας και μια μέρα την εβδομάδα, την Τετάρτη, δεν υπάρχει ιατρός.
Δεν υπάρχει παιδίατρος στην μονάδα και καλύπτεται το κενό με δυο παιδιάτρους οι οποίοι έρχονται τρεις φορές την εβδομάδα από το ΚΥ Άρνισσας και το ΚΥ Σκύδρας.
Οι ιατροί αυτοί όταν εφημερεύουν στο νοσοκομείο, δεν έρχονται στο ΠΕΔΥ.
Δεν υπάρχει γυναικολόγος και τα test pap γίνονται από τις μαίες.
Δεν υπάρχει χειρούργος και οι αλλαγές, τα τραύματα κλπ καλύπτονται από τους γενικούς ιατρούς.
Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος στη ΜΥ ΠΕΔΥ και ο μέσος όρος αναμονής για το νοσοκομείο είναι δυο μήνες.
Δεν υπάρχει ακτινολόγος ιατρός ενώ η ακτινολογική μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη και οι ασθενείς στέλνονται στο νοσοκομείο για να βγάλουν ακτίνες και άλλοι ασθενείς πηγαίνουν σε ιδιωτικά εργαστήρια και μετά επιστρέφουν στο ΜΥ ΠΕΔΥ για να γίνει διάγνωση με μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών.
Οπότε  όπως καταλαβαίνεται το ΜΥ ΠΕΔΥ  ( ΙΚΑ ) της Έδεσσας έχει άμεση ανάγκη για κάλυψη των εξής ειδικοτήτων:
1.Παιδιάτρου 2.Γυναικολόγου 3.Καρδιολόγου 4.Ακτινολόγου 5.Χειρούργου 6.Οφθαλμιάτρου 7.Ορθοπαιδικού 8. Παθολόγου και 9. Επειγόντως δυο γενικών ιατρών.
Σας παρακαλούμε ως υπεύθυνος Υπουργός για τα θέματα υγείας να φροντίσετε για την επίλυση των προβλημάτων που σας αναφέραμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: