Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Διακρίσεις σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας για μια φοιτήτρια από τα Γιαννιτσά.

Με σημαντικά βραβεία στην κατοχή της πριν τελειώσει τις σπουδές της στη φωτογραφία προχωρά η 21χρονη Φανή Τουμπουλίδου από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Πρώτα ήρθε το Χρυσό βραβείο στο Λονδίνο και τώρα νέα διάκριση στη Νάπολη της Ιταλίας για 2 φωτογραφίες της στο 6ο διεθνές συνέδριο του PWS (Διεθνής Κοινότητα Επαγγελματιών Φωτογράφων) ανάμεσα σε κορυφαίους του είδους από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η τελειόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτιακουστικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας λατρεύει την φωτογραφία και θεωρεί πως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με τις ατελείωτες φωτογραφίες ...
που δημοσιεύονται, μας κάνουν πιο κριτικούς απέναντι στην καλή εικόνα και πιστεύει πως η τέχνη της φωτογραφίας είναι δημιουργική, γεμάτη φαντασία και δυνατότητα να μετατρέψεις αυτό που βλέπει ό άλλος ή που θέλεις εσύ να προβάλεις.
Ως φοιτήτρια εργάστηκε εθελοντικά στην δημιουργία ενός σημαντικού φωτογραφικού λευκώματος του Υπουργείου Πολιτισμού για την προβολή ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας, κτιρίων στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσείων κερδίζοντας τις εντυπώσεις για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενώ ήδη έχει εργαστεί και στην δημιουργία ενός διαφημιστικού βίντεο για το Μουσείο Ηρακλειδών.
Σήμερα με προτροπή του καθηγητή της, ανέλαβε στην πτυχιακή της εργασία να παρουσιάσει ένα βίντεο παρουσίασης του τμήματός της. Δηλώνει λάτρης της φωτογραφίας που αποτυπώνει στο χαρτί το παρελθόν μας και παραμένει εντυπωσιασμένη από το σκοτεινό θάλαμο που μαζί με τον πατέρα της, στα παιδικά της χρόνια, εμφάνιζε το κλασικό φιλμ από την φωτογραφική της μηχανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: