Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη εκπαιδευτικών από τα Γιαννιτσά στη Lubiana στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 16 διδασκόντων των 1ου, 2ου και Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 21-28 Νοεμβρίου 2016, στη Liubliana της Σλοβενίας, στα πλαίσια των δράσεων κινητικότητας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Οι διδάσκοντες παρακολούθησαν πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα την πρόληψη και την αποτροπή της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.
Η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου από τους μαθητές είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα, που επιδεινώνεται από τις κοινωνικές και οικονομικές ....
 συνθήκες της χώρα μας. Η σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που στη συνέχεια θα επιμορφώσουν άλλους συναδέλφους τους, είναι κρίσιμη, ώστε να κατανοήσουν σφαιρικά το φαινόμενο και να εξοπλιστούν με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα περιλάμβανε τεχνικές κατανόησης της ψυχολογίας των μαθητών, διαχείρισης συγκρούσεων, παρακίνησης σε ενεργό συμμετοχή και τόνωσης αυτοεκτίμησης.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, στον άξονα κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: