Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Θεανώς Φωτίου στο νομό Πέλλας

Η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο, το νομό Πέλλας, στο πλαίσιο της εξόρμησης υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια, εξ αφορμής της συμπλήρωσης των δύο χρόνων  διακυβέρνησης  της χώρας  από το ΣΥΡΙΖΑ.
Το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας,  σε συνέντευξη τύπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και στη συνέχεια και στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση στην οποία η υπουργός προέβη σε μια αναλυτική παρουσίαση του κυβερνητικού έργου ....
και ειδικότερα στο έργο του υπουργείου της. Ακολούθως δέχθηκε ερωτήματα από τους παρευρισκομένους εκπροσώπους των κοινωνικών δομών του δήμου Έδεσσας, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και απολυμένων. Έδωσε απαντήσεις και παρουσίασε όλες εκείνες τις ενέργειες, τον σχεδιασμό και το έργο του υπουργείου της σημειώνοντας ότι  «επιτρέπει για πρώτη φορά να μιλάμε για κοινωνικό κράτος που αντικαθιστά το κράτος των επιδομάτων και της ελεημοσύνης».
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η υπουργός συνάντησε εκπροσώπους των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές και το δήμαρχο του δήμου Αλμωπίας, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους στους οποίους παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις εξυγίανσης στη λειτουργία των δομών αυτών. Την Κυριακή η υπουργός συμμετείχε σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στα Γιαννιτσά.
Το μήνυμα που διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι πως «η κυβέρνηση παρήγαγε σπουδαίο έργο μέσα στη διετία, το οποίο αρχίζει λίγο -λίγο να αντιλαμβάνεται ο Ελληνικός λαός και να το βιώνει στην καθημερινότητα του. Το τρίπτυχο Υγεία – Παιδεία - Κοινωνικό κράτος είναι οι τομείς που καταγράφεται η μεγάλη διαφορά και υπεροχή αυτή της κυβέρνησης σε σχέση με όσες οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή και το λαό στην εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: