Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Το μήνυμα – κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες,
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν τη σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα ...
για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου «κόφτη» για τις κοινωνικές παροχές σε Υγεία, Παιδεία και πολλά άλλα.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή!
Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!
Όλοι τη Δευτέρα 1 Μάη στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Έδεσσα:  “Μικροί Καταρράκτες” ( Πεζόδρομος ) στις  11  π.μ.
Γιαννιτσά: Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στις 11 π.μ.

Κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών για την εργατική Πρωτομαγιά
"Εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και του χωριού, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, η Ομάδα μας σας καλεί να δώσουμε όλες το αγωνιστικό μας «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σ’ όλη την Ελλάδα και καλούν τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος σ’ αυτές".

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος"ΕΝΟΤΗΤΑ"συντάσσεται με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και στέλνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
"Αγρότες – αγρότισσες
 Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια στο ξεκλήρισμα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.  Είναι καθήκον όλων μας να συμμετάσχουμε στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώνουν ταξικά προσανατολισμένες συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ)" αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: