Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Πέλλας κατα των νέων μέτρων του Πολυνομοσχεδίου. Κάλεσμα διαμαρτυρίας για τις 17 Μαϊου

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης, υπέγραψε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο, ύστερα από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους. Παίρνει μέτρα ...
 447 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Συνάδελφοι,
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν και να αντισταθούν. Να μην αφήσουμε τη συγκυβέρνηση να μας οδηγήσει σε ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σε ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή ψήφισης των νέων μέτρων.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017,
ώρα 11.00
Στην Έδεσσα στον πεζόδρομο, απέναντι από την Εθνική τράπεζα
Στα Γιαννιτσά, στην πλατεία Δημαρχείου

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ.
ΑΔΕΔΥ Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: