Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μουσικοχορευτική παράσταση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών ''Η ΠΕΛΛΑ''

Την Τετάρτη 17 Μαΐου   2017 έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών μουσικοχορευτική παράσταση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών ''Η ΠΕΛΛΑ'' με θέμα ''Χορευτικά καρποφορήματα'', σε συνεργασία με τη  Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού. Παρουσιάστηκαν χοροί από τη  Μακεδονία , τη Θράκη, την Ήπειρο και Θεσσαλία, το Αιγαίο,  το Ιόνιο και την εκδήλωση έκλεισε ένα ευρωπαϊκό τάγκο.  Το χορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι χοροδιδάσκαλοι του Ομίλου Χρήστος Κατσαφυλούδης και  Αναστασία Κεχαγιά στο παραδοσιακό πρόγραμμα και ο Θανάσης Βαρσαμάς στο μοντέρνο. Παρουσιάστηκε ένα άρτιο ...
χορευτικό, σκηνοθετικό και ενδυματολογικό αποτέλεσμα. Οι χοροί και τα τραγούδια απέσπασαν το πολύ θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Ο πρόεδρος του ομίλου Γ. Δόντσιος ανέφερε μεταξύ άλλων,  στον χαιρετισμό του: «Να θυμηθούμε όλοι μας εικόνες της Ελλάδας  που ξεχνάμε, να θυμηθούμε πόσο ευλογημένος είναι ο τόπος μας και εμείς που ζούμε σ αυτόν. Να τον  ξαναγαπήσουμε και να  τον τιμήσουμε στηρίζοντας τους ανθρώπους και τα προϊόντα της ελληνικής γης. Στο τέλος προσθέσαμε την φιλοσοφία άλλων λαών  για να δούμε πως εκείνοι εξέφρασαν το βίωμά τους και να κάνει καθένας τους δικούς του συλλογισμούς..».

Δεν υπάρχουν σχόλια: