Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Καιρός να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τη Δημοτική Αστυνομία προαναγγέλλει ο υπουργός

Τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει το υπουργείο όπως δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης σε Εκδήλωση που  διοργανώθηκε από την  Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΣΚ-ΟΤΑ) με θέμα «Η Δημοτική Αστυνομία στις σύγχρονες πόλεις». Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας, την οποία πάντως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  φροντίζουν συχνά να την υποβαθμίζουν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους, η οποία άλλωστε έχει αντίκτυπο και στη διοίκηση του αντίστοιχου δήμου.
Δεν είναι λίγες οι φορές και οι καταγγελίες όπου κάποιοι δημοτικοί αστυνομικοί συμπεριφέρονται σαν "σερίφηδες" κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας ....
που τους δίνει ο νόμος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που συνιστά αντιδεοντολογική συμπεροφορά, αφού η σπουδή που δείχνουν για τους ελέγχους που πραγματοποιούν δεν είναι πάντα ίδια για όλες τις περιπτώσεις ακόμη και όταν αυτές είναι ίδιες.
Βέβαια δεν περιμένουμε μια επιτροπή να καταφέρει να αλλάξει την εικόνα αυτή, την οποία ορισμένοι εργαζόμενοι προσπαθούν να την κρατήσουν ψηλά, ακόμη και σε περιπτώσεις που οι προϊστάμενοι τους, αιρετοί ή διοικητικοί, ακολουθούν την τακτική των δημοσίων σχέσεων και των μικρο - εξυπηρετήσεων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η Υπηρεσία που συστάθηκε για να υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αναβαθμιστεί, αρκεί να "καθαρίσει" από τους ανίκανους, αργόσχολους, τους ψευτονταήδες και ατημέλητους υπαλλήλους που τυχόν τη στελεχώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: