Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

6ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων (Όσο γυρίζει ο χορός . . ., ο κύκλος δυναμώνει)

Με στόχο την ενδυνάμωση των παραδόσεών μας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στην πόλη της Έδεσσας, διοργανώνεται για 6η χρονιά η εκδήλωση "Ο χορός είναι ζωή". Στη διοργάνωση συμμετέχουν εθελοντικά χορευτικά τμήματα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, τα Νησιά, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.
Κάθε θεματική ενότητα/παράδοση ξεκινάει από κάποιο σημείο της πόλης και διανύει μια διαδρομή με συνοδεία μουσικής, καταλήγοντας στο εθνικό στάδιο της πόλης.
Εκεί πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση, όπου κάθε παράδοση ....
 παρουσιάζει ενδεικτικούς χορούς από την περιοχή της. Όλες οι χορευτικές ομάδες που εκπροσωπούν την ίδια θεματική ενότητα/παράδοση χορεύουν ταυτόχρονα σε ξεχωριστούς κύκλους.
Στις διαδρομές των χορευτικών, καθώς και στο στάδιο της πόλης υπάρχει μπουφές για τη φιλοξενία των καλεσμένων.
Συνδιοργανωτές οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης:
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας "Μέγας Αλέξανδρος", Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας "Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς", Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας "Η Μπίγα", Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας "Απειρωτάν".
Λίγα λόγια από τους διοργανωτές
Στην μακρά και επίπονη γένεση και πορεία του έθνους μας, διαδικασία αιώνων, υπήρξαμε πάντοτε κοινότητα. Κοινότητα αίματος και θρησκείας, με μακρά ενσυναίσθηση κοινής ταυτότητας που πολλές φορές ξεπερνά και τη γλώσσα. 
Μάρτυρας και θεματοφύλακας, συγκολλητική ουσία, οι παραδόσεις του έθνους μας. 
Σε καιρούς αμέτρητων και επώδυνων αλλαγών, όπως αυτοί που διανύουμε, οι παραδόσεις μας, σταθερό σημείο αναφοράς, μας στηρίζουν, μας δίνουν δύναμη και ελπίδα.
Συνεχίζοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Έδεσσας κ.κ. Ιωήλ, τα καθαρά της έσοδα  θα  ενισχύσουν και φέτος, ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, όπως το γηροκομείο και το συσσίτιο. 
Σας καλούμε να «γυρίσουμε το χορό» από κοινού,  να «μεγαλώσουμε τον κύκλο» μαζί, 
να μοιραστούμε τη χαρά για μια ζωή που αξίζει να τη ζεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: