Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η ασύρματη επικοινωνία και η ψυχολογική διάσταση στη διαχείριση των κρίσεων στο επίκεντρο εκπαίδευσης ομάδων εθελοντών της Π.Ε. Πέλλας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαιδευτική δράση πολιτικής προστασίας για ομάδες εθελοντών που οργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας. Η εκπαίδευση είχε θέμα: «Η ασύρματη επικοινωνία και η διάσταση της ψυχολογικής υποστήριξης στην αντιμετώπιση των κρίσεων» και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά προς τις ομάδες εθελοντών και άλλους ενδιαφερόμενους της Π.Ε. Πέλλας.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν ...
Ομάδες Εθελοντών της Π.Ε. Πέλλας που ανήκουν στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΔΟΜΑΚ) Σκύδρας και, επίσης, στην Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) Πέλλας. Επίσης, παραβρέθηκαν οι σπουδαστές του Τμήματος «Συνοδοί Βουνού» του ΔΙΕΚ Αριδαίας που συνδέονται με την ανάπτυξη υπαίθριων δραστηριοτήτων και έχουν υψηλό ενδιαφέρον για την ασφάλεια και επιτυχή πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων σε φυσικά οικοσυστήματα.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος, παρουσίασε τις βασικές αρχές και προϋποθέσεις για την ψυχολογική υποστήριξη ατόμων που έχουν πληγεί από έκτακτα συμβάντα όπως σεισμοί, πλημμύρες και άλλα δραματικά γεγονότα από ομάδες εθελοντών οι οποίες επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο της πολιτικής προστασίας.
Η εκπαίδευση για τη σημασία και κατάλληλη χρήση της ασύρματης επικοινωνίας κατά τη διαχείριση κρίσεων παρουσιάστηκε από τον Γιάννη Χατζηαντωνίου, σε συνεργασία με τον Αντώνη Σιγάλα και Κώστα Γιαβαννίδη, μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας. Μεταξύ άλλων, τονίστηκαν τα βασικά σημεία της νομοθεσίας για τις ραδιοεπικοινωνίες, τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας και οι βασικές αρχές ορθής και αποδοτικής χρήσης των ασυρμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: