Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Οι αγρότες της Πέλλας παραβρέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Εξέφρασαν τα αιτήματα τους έχοντας την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24  Ιουλίου βρέθηκε αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τα δίκαια αιτήματα των δενδροκαλλιεργητών και, ιδιαίτερα, των ροδακινοπαραγωγών.
 Στην επιστολή τους καθώς και στην τοποθέτηση του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Νίκου Δημητριάδη τα αιτήματα συνοψίζονται στις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης των ροδακίνων, στην αδυναμία διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, στις επιπτώσεις ....
από το ρωσικό εμπάργκο, κ.ά. Αντ’ αυτού τα αιτήματα προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η αύξηση των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα στήριξης, η ανάγκη να δοθούν άμεσα δίκαιες αποζημιώσεις στους παραγωγούς και η εισοδηματική ενίσχυση βάση καλλιεργούμενων στρεμμάτων ή μέσω de minimis.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και, μετά από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των αγροτών Ημαθίας και Πέλλας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων σε συνεργασία με τους αγρότες για διεκδίκηση στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: