Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Δράση Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Τo απόγευμα της Παρασκευής, 1ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από την «Εκπαιδευτική Καινοτομία» δημόσια τοπική δράση στην πλατεία ΕΠΟΝ, στο κέντρο των Γιαννιτσών.
Ο σύλλογος «Εκπαιδευτική Καινοτομία (EducationalInnovation)», που εδρεύει στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο “Street views. Youth for Diversity”, που συντονίζει ο οργανισμός “DirittiaSud”στο πλαίσιο του ERASMUS+.Youth. Με έδρα το Nardò της Νότιας Ιταλίας οι “Dirittia Sud” αναπτύσσουν πολύμορφες δράσεις που εστιάζουν στην προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το σεβασμό και την ανεκτικότητα ...
στη διαφορετικότητα, την υποστήριξη ατόμων με λιγότερες κοινωνικές ευκαιρίες καθώς και την κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Ανταλλαγής Νέων του συγκεκριμένου προγράμματος 40 συμμετέχοντες οι οποίοι προέρχονται από 6 ευρωπαϊκές χώρες θα συναντηθούν στο Lecceτης Ιταλίας κατά το διάστημα από 27-9 ως 4-10. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από πέντε νέους της περιοχής μας.

Η συνάντησηδεν έχει απλώς στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το θέμα του ρατσισμού και την προώθηση της συζήτησης γύρω από τις συνέπειές του, αλλά αναζητά νέους καινοτόμους τρόπους που μπορούν να συμπεριληφθούν στις δραστηριότητες της νεολαίας για την προώθηση της πολυμορφίας και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογός μας πραγματοποίησετην τοπική δράση, κατά την οποία οι κάτοικοι της πόλης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν εμπειρίες σχετικά με τη διαφορετικότητα. Τα συμπεράσματα της δράσης θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του Lecce.

Δεν υπάρχουν σχόλια: