Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Απόηχος τελετής Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στα Γιαννιτσά

 Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι παρευρέθησαν στην τελετή Αφής της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018», την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.
Ο δήμος Πέλλας διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση, την οποία «έντυσε» μοναδικά το μουσικό σχολείο Γιαννιτσών, ερμηνεύοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο και το τραγούδι «Να Το Φως»,  ενώ η Φιλαρμονική Γιαννιτσών δήμου Πέλλας ανέκρουσε τον ύμνο της Δημοκρατίας της Κορέας και τον Εθνικό μας ύμνο.
Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής  Xειμερινών Ο.Α. «PyeongChang 2018»,...
κ. Γιουντζού Χόνγκ, χαρακτήρισε τα Γιαννιτσά, ιστορικό σημείο, από το οποίο περνά η Ολυμπιακή φλόγα  μεταφέροντας τις Ολυμπιακές αξίες σε  όλο τον κόσμο. Όπως πολύ εύστοχα τόνισε, «οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα σύμβολο Ελπίδας και Ειρήνης που θα πρέπει να βρίσκονται πέρα από κάθε πολιτική ένταση και δεν θα πρέπει να αποτελούν εργαλείο πολιτικών ελιγμών. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να προάγουμε , αφήνοντας  την φλόγα να ανάψει μέσα μας για τα όνειρα, το πάθος και το μέλλον, παντού και πάντα για όλους μας».
Χαιρετισμό επίσης απήθυναν ο δήμαρχος Πέλλας Γρ. Στάμκος και ο εκπρόσωπος  της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής , μέλος της  Ε.Ο.Ε. και Πρόεδρος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης.
Τον βωμό άναψε  η Αργυρή Ολυμπιονίκης 2004, Έλλη Μυστακίδου. Λαμπαδηδρόμοι ήταν ο Δημήτρης Σενεκίδης, Αργυρός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, ο Βασίλης Τσαλικίδης με παγκόσμια διάκριση στο πρωτάθλημα κωπηλασίας και χρυσό μετάλλιο στους  βαλκανικούς αγώνες  2017 και ο μαθητής –αγωνιστής Βαγγέλης Βρόντζος, με τον συνοδό του, δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Γιώργο  Χρυσοστομάκη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: