Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Παρέμβαση - Καταγγελία για την καθυστέρηση απονομής συντάξεων

Με ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Τμήμα Πέλλας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τεχνητή καθυστέρηση στην έκδοση και καταβολή των συντάξεων, καταλογίζοντας την σκοπιμότητα για την επίτευξη πλασματικής μείωσης των δαπανών του κράτους. Στην ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για κοροϊδία και ψέμα που οδηγεί σε εξαθλίωση χιλιάδες συνταξιούχους.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:
"Άνθρωποι που εργάστηκαν για τριάντα πέντε και σαράντα χρόνια περιμένουν μάταια την καταβολή της σύνταξης που τους αναλογεί, η οποία όσο πετσοκομμένη και εάν είναι, αποτελεί γι’ αυτούς αναγκαίο όρο επιβίωσης. Η σύνταξη δεν βγαίνει, οι μήνες κυλούν μαρτυρικά ....
  για την πλειονότητα των συνταξιούχων, οι οποίοι πρέπει να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες (φαγητό, φάρμακα, διαμονή κ.α.), αλλά και να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς (φως, νερό, τηλέφωνο) και βεβαίως τα χαράτσια του φόρου εισοδήματος, του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και ότι άλλο αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, χωρίς να έχουν καμία πηγή εσόδων. Κι αυτό γιατί έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που δίνει ανέξοδες υποσχέσεις και συστηματικά τους κοροϊδεύει.
Παρά τις υποσχέσεις των υπουργών της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, αναμένουν για πολλούς μήνες την έκδοση της σύνταξής τους. Από τις 13 Μαΐου 2016, που έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, καμία από αυτές, δεν έχει διεκπεραιωθεί,  ενώ όσες έχουν κατατεθεί μετά την 1 Ιανουαρίου 2017 δεν έχουν χρεωθεί καν σε αρμόδιο εισηγητή και παραμένουν στο πρωτόκολλο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους….
Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται και οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις τόσο στην έκδοση αποφάσεων συντάξεων, όσο και στην απόδοση του εφάπαξ στους δικαιούχους, ξεφεύγει πλέον της αμέλειας και της αδιαφορίας και αγγίζει τα όρια της σκοπιμότητας, αφού όσο καλόπιστος και εάν είναι κάποιος, δεν μπορεί να μην λάβει υπόψη του ότι η μη έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης επιφέρει μεταξύ άλλων πλασματική μείωση των δαπανών του Κράτους και δημιουργία εξίσου πλασματικών πλεονασμάτων.
Καλούμε τους αρμοδίους υπηρεσιακούς φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών και Εργασίας) αλλά και την Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. να μεριμνήσουν άμεσα για την τήρηση του Νόμου και να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων."  


Δεν υπάρχουν σχόλια: