Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία από τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς Πέλλας

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος συμμετέχει και η αντίστοιχη Ένωση των γιατρών της Πέλλας που πραγματοποίησε κινητοποίηση το πρωί στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας - ΟΕΝΓΕ σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, ενάντια στην νέα ομοβροντία των κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων. Καταγγέλλει τις νέες μισθολογικές περικοπές που εξαθλιώνουν οικονομικά τους νοσοκομειακούς ιατρούς, την οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων, τις ελλείψεις προσωπικού και την εντατικοποίηση, τις ελλείψεις υλικών, εξοπλισμού κλπ .... 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας οργάνωσε κινητοποίηση στις 09:00 στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών διεκδικώντας:
Νέα κλαδική συμφωνία. Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων.
Να καταργηθεί το νομοθετικό έκτρωμα για το χρόνο εργασίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 5ήμερο-πρωινό 6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα με ρεπό.
Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός.  
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: