Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Δύο μετάλλια ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2018

 Με τη συμμετοχή 428 αθλητών κι αθλητριών που συγκρότησαν 307 πληρώματα από 26 σωματεία όλης της Ελλάδας,διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα από η Α΄ Φάση του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας. Η πρώτη και μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση για το 2018 συγκέντρωσε ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική κωπηλασία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Ανδρών-Γυναικών Ελαφρών βαρών, Νέων Ανδρών - Γυναικών και Εφήβων - Νεανίδων.
Στο πρωτάθλημα αυτό πήρε μέρος και ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών με επτά ....
συνολικά αθλητές και αθλήτριες που στελέχωσαν 7 πληρώματα.
Η φετινή συγκομιδή μεταλλίων για τον Όμιλο ήταν δύο μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Το ασημένιο κατέκτησαν οι περσινοί δευτεραθλητές Λεωνίδης-Ζηντηρίδης με τον Τσαλικίδη και πάλι στο διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών, οι οποίοι έδειξαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ότι είναι ένα από τα καλύτερα πληρώματα του ανταγωνισμού.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε με εξαιρετική κούρσα ο Βασίλης Τσαλικίδης στο σκιφ ανδρών. Στην ίδια κούρσα συμμετείχε και ο Κώστας Λεωνίδης - Ζηντηρίδης, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση.
Πολύ κοντά σε ένα ακόμη μετάλλιο, στο σκιφ νέων ανδρών αυτή τη φορά, βρέθηκε ο Βασίλης Τσαλικίδης ο οποίος πάλεψε και αυτή την κούρσα αλλά τερμάτισε τελικά τέταρτος, σε μια κούρσα που κρίθηκε στο photofinish.
Από τα υπόλοιπα πληρώματα εξαιρετική εμφάνιση έκαναν η Δάφνη Μπαλλή και η Αννέτα Αρετάκη, με απευθείας προκρίσεις στον ημιτελικό και στον τελικό του διπλού σκιφνεανίδων, κατακτώντας τελικά την 5η θέση, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Στο σκιφ εφήβων, ο Πέτρος Τσιαπάνης πέρασε απευθείας στον ημιτελικό, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί και στον τελικό, με συνέπεια να αγωνιστεί στον μικρό τελικό και να καταλάβει την 3η θέση και 9η στην τελική κατάταξη. Αντίθετα, οι Γιώργος Μπαντάς και Θάνος Σαββίδης, στην πρώτη τους συμμετοχή σε Πανελλήνιο, δεν κατάφεραν να περάσουν στους 12 του διπλού σκιφ εφήβων, μένοντας στην 13η θέση. Να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές και αθλήτριές που αγωνίστηκαν στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων, ηλικιακά ανήκουν στην μικρότερη κατηγορία.
Το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 ετών και άνω κάθε Τρίτη, Πέμπτη στις 15:00 και Σάββατο στις 09.00 στις εγκαταστάσεις του στον Λουδία. Πληροφορίες: κ. Γεώργιος Μαξούρης 6971556518

Δεν υπάρχουν σχόλια: