Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

2o Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης - Σχεδιάζοντας το Επαγγελματικό μου Μέλλον

«Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση».
  Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς χρειάζεται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης να προετοιμαστούν  για τη μετάβασή τους από την υποχρεωτική εκπαίδευση  σ΄ έναν ευρύτερο χώρο που θα φέρει την σφραγίδα των προσωπικών, εκπαιδευτικών και  επαγγελματικών  προτιμήσεων και επιλογών . Παράλληλα, βρίσκονται σε μια σημαντική καμπή της βιολογικής , συναισθηματικής και κοινωνικής τους εξέλιξης, σ΄ ένα σημαντικό σημείο της μετάβασής τους από τον κόσμο του παιδιού στον κόσμο του ενήλικα. Η πορεία της προσωπικής τους εξέλιξης συνδυάζει με τρόπο δυναμικό όλους τους παραπάνω τομείς και παράγοντες....

 Ο θεσμός της Συμβουλευτικής και του Προσανατολισμού - που δεν υφίσταται και φέτος - ενίσχυε   την προσωπική προσπάθεια των μαθητών θέτοντας ως αποστολή του  να τους βοηθήσει προς την πραγματοποίηση ενός προσεκτικού και έγκαιρου σχεδιασμού επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Στο πλαίσιο αυτό και υπό την αιγίδα του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης πραγματοποιήθηκαν  με επιτυχία οι ημέρες επαγγελμάτων  την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018  και Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 .
Ο στόχος των εκδηλώσεων ήταν η υποστήριξη  των αποφοίτων  στην ομαλή προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας.
Προσκλήθηκαν και παρουσίασαν το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ οι επαγγελματίες: Ντίτουρας Απόστολος - Εφέτης, Γιόντσης Βασίλειος -  Αστυνομικός, Χρυσοχόου Αικατερίνη - Επισκέπτρια υγείας, Φωστηροπούλου Ελένη - Διατροφολόγος-Νοσηλεύτρια, Βέχτσαλη Ευαγγελία - Ψυχολόγος,  Χριστογιάννης Γεώργιος – Ταγματάρχης.  τους οποίους ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.
 Να σημειωθεί, τέλος, ότι η συμβολή της εκπαιδευτικού του σχολείου Νατσιού Βασιλείας στην επιτυχία της διοργάνωσης  «Ημέρες Επαγγελμάτων» υπήρξε  καθοριστική

Δεν υπάρχουν σχόλια: