Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

«Μάγεψαν» το κοινό οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

 Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών το Σάββατο βράδυ της 31ης Μαρτίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών κατέπληξαν για μια ακόμη φορά το κοινό με την δεξιοτεχνία και το μεράκι τους. Μέσα από την  κατά γενική ομολογία εντυπωσιακή ετήσια συναυλία τους, με "Μουσικές δημιουργίες" από το ευρωπαϊκό και το ελληνικό ρεπερτόριο, καθώς και την παραδοσιακή ελληνική μουσική,  όχι μόνο ενθουσίασαν το κοινό με την επαγγελματική παρουσίαση της δουλειάς τους, αλλά κατάφεραν να το ταξιδέψουν και να το παρασύρουν με τις μελωδίες τους.
Την ευθύνη της οργάνωσης και της ροής του προγράμματος είχε η καθηγήτρια  Ειρήνη Τζιόεβα, των προσφωνήσεων και της παρουσίασης του προγράμματος ....
η καθηγήτρια Έφη Παυλίδου, της οργάνωσης και προβολής εικόνων η καθηγήτρια πληροφορικής Ελπίδα Σταμούλη, της επιμέλειας του ήχου και της σκηνής οι καθηγητές Σάκης Λάιος και Θόδωρος Σιταράς. Επίσης, την εκδήλωση υποστήριξαν και βοήθησαν ενεργά κατά την προετοιμασία της όλοι οι καθηγητές γενικής και μουσικής παιδείας. 
  Κατά την ομιλία της η Διευθύντρια του Μουσικού ΣχολείουΕλένη Πισμίση αναφέρθηκε στην πορεία του σχολείου από την ίδρυση του μέχρι σήμερα και επισήμανε τη συνεισφορά του στον πολιτισμό, καθώς  αφενός συμβάλλει αποφασιστικά στη μουσική παιδεία εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών, αφετέρου συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής.  Απαρίθμησε τις δράσεις του τρέχοντος σχ. έτους και υπενθύμισε στο κοινό τις επιτυχίες των μαθητών του σε όλους του τομείς. Ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες που το αναδεικνύουν σε ένα ξεχωριστό σχολείο στο οποίο οι μαθητές του εργάζονται ομαδικά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και «εκφράζονται» καλλιτεχνικά. Επιπλέον, οι μαθητές με τη συμμετοχή τους σε συναυλίες και σε άλλες δραστηριότητες αποκτούν δεξιότητες, βιώνουν συναισθήματα και απολαμβάνουν την καθημερινότητα ενός ζωντανού, δημιουργικού σχολείου.
Επίσης, η Διευθύντρια ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α' Γυμνασίου  για το σχ. έτος 2018-2019, η οποία ξεκινά με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων τον Μάιο, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία επιλογής αφορά μόνο στη μουσική αντίληψη των παιδιών και όχι στον έλεγχο προηγούμενων μουσικών γνώσεων. Επιπλέον αναφέρθηκε στη δυνατότητα για εισαγωγή νέων μαθητών και στις λοιπές τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων τον Σεπτέμβριο. Τέλος, κάλεσε όλους τους φορείς της γενικής και μουσικής εκπαίδευσης σε συνεργασίες και πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθεί και να προαχθεί η τέχνη και ο πολιτισμός, αξίες που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι στην εποχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: