Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Απόηχος εκδήλωσης της Ομάδας Γιαννιτσών Γιαννιτσών στον πεζόδρομο της πόλης

   Με μια πανέμορφη εκδήλωση, το Σάββατο 31 Μάρτη, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της  ΟΓΕ) τίμησε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μέρα που έχει βαθιά τις ρίζες της στην ιστορία του εργατικού κινήματος.
 Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ), που με μεράκι δημιούργησε ένα υπέροχο μουσικοθεατρικό σκετσάκι και το παρουσιάσαμε από κοινού  στον πεζόδρομο της πόλης.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
       Με αφορμή την ιστορική επέτειο ....
της 8ης Μάρτη, απευθύναμε θερμό, αισιόδοξο, αγωνιστικό  κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Αυτό το κάλεσμα, εμείς οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, το απευθύνουμε όχι μόνο κάθε χρόνο ανήμερα της επετείου. 
       Καθημερινά, οι γυναίκες των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ πανελλαδικά, όπως και εδώ στα Γιαννιτσά, απλώνουμε το χέρι, στις μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες αγρότισσες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες. Απλώνουμε το χέρι και τις καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. 
       Καλούμε τις νέες γυναίκες, τις φοιτήτριες και σπουδάστριες, τις νέες μητέρες να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που μας αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, για μόρφωση, εργασία με δικαιώματα, δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: