Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Η Πέλλα της Γεύσης 2018 στο "Κτήμα Λίγας"

Το Πάικο στο Πιάτο της Πέλλας
  Ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας, οργανώνει
για έβδομη συνεχή χρονιά, την εκδήλωση «Η Πέλλα της Γεύσης».
Η σχετική ανακοίνωση  - πρόσκληση αναφέρει τα εξής:
Την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, στις 11.30  οι οινικές θύρες του Κτήματος Λίγας (1ο χιλιόμετρο Γιαννιτσών-Αρχοντικού) ανοίγουν για να γιορτάσουμε το Πάικο• το βουνό, που με τα θηράματα, τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, το μέλι, γέμισε το πιάτο της Πέλλας καθορίζοντας παράλληλα το τοπίο και τις συνήθειες των κατοίκων.   
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει ..... 
στις 11:30 με την ομιλία  «Ενδημικά φυτά στο Πάικο» του κ. Βασιλείου Ιωαννίδη, γεωπόνου-ερευνητή της χλωρίδας Πάικου-Κιλκίς. Φετινός καλεσμένος και σχολιαστής είναι ο κ. Ευτύχης Μπλέτσας, από την εκπομπή Happy Traveler. 
Ακολουθώντας την παράδοση της Πέλλας και χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα, τα εδέσματα του Πάικου, θα παρασκευάσουν οι επαγγελματίες μάγειρες των εστιατορίων/ταβερνών: από τα Γιαννιτσά: Βήτα-Βήτα, Γλυκάνισος,  Κληματαριά, Λευτέρης, Στου Μιχάλη  και  Μάνθος (Κρύα Βρύση)
Χορηγοί της φετινής εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Πέλλας:
Αγροζύμη, Alterra S.A., Ελαιοτριβείο Λιόδεντρο, Ινδία Μπαχαρικά, Κτήμα Αλεξανδρίδη, Lamda Foods S.A. και Μουστάκας Ξενοφών, Παραγωγός Μελιού.
Από την πρώτη εκδήλωση του έτους 2012, μέχρι σήμερα, η κ. Χριστίνα Μάγγου προσφέρει εθελοντική εργασία στηρίζοντας το θεσμό με τη μαγειρική της εμπειρία.
Η δράση έχει στόχο να αναδείξει τα παραδοσιακά πιάτα και να τα εντάξει στην καθημερινότητα της Πέλλας. Να θυμίσει τις μυρωδιές στις κουζίνες και τις γειτονιές της πόλης και να τις επαναφέρει μαζί με αναμνήσεις και ιστορίες. 
Κάθε χρονιά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμος Πέλλας βραβεύει έναν παλιό εστιάτορα ή επαγγελματία από τον κλάδο της εστίασης. Είναι μια πράξη ελάχιστης ανταπόδοσης σε ανθρώπους που τίμησαν την Πέλλα με την εργασία, το μεράκι και την εντιμότητά τους.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: