Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η Πέλλα της Γεύσης 2018 "Το Πάικο στο Πιάτο της Πέλλας"

 Ολοκληρώθηκε για έβδομη συνεχή  χρονιά η εκδήλωση με θέμα «Η Πέλλα της Γεύσης», μιας συνεργασίας του δήμου Πέλλας με το Κτήμα Λίγας με θέμα την τοπική παραδοσιακή μαγειρική. Φετινό αφιέρωμα ήταν το Πάικο, τα θηράματα και οι καρποί του στο τοπικό πιάτο. Όπως κάθε χρόνο, τιμήθηκε και φέτος ένας παλιός επαγγελματίας, ο κ. Θεόδωρος Γρηγοριάδης ιδιοκτήτης της ταβέρνας  «Η Κληματαριά» για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο της εστίασης.
Για τη χλωρίδα του Παϊκου μίλησε ο γεωπόνος – ερευνητής Βασίλειος Ιωαννίδης παρουσιάζοντας παράλληλα και εικόνες .....
από τον σπάνιο φυτικό πλούτο που ευδοκιμεί στο βουνό, που συνδέει τους νομούς Πέλλας και Κιλκίς, ενώ για τις εμπειρίες του αποκόμισε από τις περιηγήσεις του και από τη συλλογή μανιταριών στο Παϊκο, μίλησε ο οικοδεσπότης Θωμάς Λίγας.
Φετινός καλεσμένος ήταν ο γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικών παραγωγών τουριστικών περιηγήσεων και μαγειρικής Ευτύχης Μπλέτσας, με τον οποίο υπήρξε συνεργασία προκειμένου να περιληφθεί ο δήμος Πέλλας στους ταξιδιωτικούς προορισμούς της εκπομπής Happy Traveler στο ΣΚΑΙ. 
Η παρουσία του Τμήματος Μαγειρικής του Δημοσίου ΙΕΚ Γιαννιτσών, σπουδαστές / στριες  του οποίου μαγείρεψαν για το κοινό, έδωσε μια διαφορετική γευστική νότα στην εκδήλωση.
Σε κάθε περίπτωση η παρουσίαση των θεματικών γευστικών πιάτων, από τους τοπικούς μάγειρες γνωστών καταστημάτων εστίασης των Γιαννιτσών και της περιοχής, ανέδειξε την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων του παραπάνω βουνού και όχι μόνο.
Με ανακοίνωση του ο δήμος Πέλλας ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: