Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «Αγαθοβούλεια 2018» στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις «ΚΓ’ ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2018»που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και οι οποίες διοργανώθηκαν από το Αγαθοβούλειο - 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, προς τιμήν του ευεργέτη του αρχιμανδρίτη Γρηγ. Αγαθόβουλου, αποτελώντας πλέον θεσμό στον τόπο μας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το σχολείο υποδέχτηκε με χαρά για άλλη μια χρονιά την πολυάριθμη κυπριακή αποστολή από μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς του αδελφοποιημένου σχολείου Δροσιάς Λάρνακας ....
Κύπρου (ΚΒ).
Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκαν  στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών οι αγώνες στίβου με μαθητές /τριες των δημοτικών σχολείων δήμου Πέλλας και του σχολείου Δροσιάς Λάρνακας.
Πάνω από 300 μαθητές πλημμύρισαν το στάδιο και μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα συμμετείχαν στους αγώνες αθλοπαιδειάς, αγωνιζόμενοι με τις αρχές του  «Ευ Αγωνίζεσθαι» βιώνοντας τις ιδέες της φιλίας, του σεβασμού προς τους άλλους, της καλής συμπεριφοράς και των ίσων ευκαιριών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας διοργανώθηκε στην αυλή του σχολείου για πρώτη φορά η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Θα βρεθούμε ξανά» με τη συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και συγκεκριμένα της παραδοσιακής μπάντας, η οποία ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε τον χώρο. 
Στην εκδήλωση είχαν μια εξαιρετική παρουσίαση τα χορευτικά τμήματα του «Αγαθοβουλείου» 3ου  Δ.Σ  και του Δ.Σ Δροσιάς Λάρνακας, καθώς και οι χορωδίες των δύο σχολείων.
Τις υπόλοιπες μέρες οι μαθητές των δύο σχολείων συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε  αρχαιολογικούς χώρους - Μουσεία αλλά και τόπους φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, σφυρηλατώντας τους κοινούς δεσμούς φιλίας και αδελφοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: