Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Π.Ε. Πέλλας

  Η Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με τον δήμο Αλμωπίας και τους Ποντιακούς – Προσφυγικούς Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας διοργανώνει εκδηλώσεις Μνήμης της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. «Ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός που άφησε πίσω του 353.000 ψυχές και εκατομμύρια απογόνους που αναζητούν δικαίωση ακόμη και σήμερα..» όπως αναφέρει στην σχετική πρόκληση η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:
Σάββατο 19 Μαΐου 2018
Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στη Γενοκτονία ...
των Ελλήνων του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας  στην αίθουσα εκδηλώσεων Πνευματικού Κέντρου Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας
Ώρα έναρξης: 19:30
Περιεχόμενο: Ομιλίες, αφηγήσεις και συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου
Κυριακή 20 Μαΐου 2018
Ιερός Ναός Αγίου Νικάνδρου & Ιωαννικίου Αριδαίας
07:00-10:00 π.μ.:Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ.
10:00-10:30 π.μ.: Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας και ομιλία για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, εντός του Ιερού Ναού, από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά.
Τελετή Μνημοσύνης – Άγαλμα Ποντιακού Ελληνισμού (2ο Γυμνάσιο Αριδαίας)
10.45-11.30 • Τρισάγιο και εκφώνηση ομιλίας για το σύγχρονο νόημα της ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Μπίνο 
1. Ανάγνωση ψηφίσματος
2. Πυρρίχιος χορός
3. Κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων
4. Σιγή ενός λεπτού
5. Εθνικός Ύμνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: