Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Έκθεση κεραμικής ΠΕΛΛΑ γεω-μετρία

  Ο  Δήμος Πέλλας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργανώνουν την περιοδική  έκθεση σύγχρονης κεραμικής  με τίτλο,  ΠΕΛΛΑ γεω-μετρία. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.
Εικοσιένα (21) κεραμίστες από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ινδία, την Τυνησία, την Τουρκία και την Ουγγαρία, θα δημιουργήσουν σύγχρονα κεραμικά έργα εμπνεόμενοι από την ιστορία, τα ευρήματα και τις τεχνικές κατασκευής των αγγείων που βρίσκονται στο  αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας.
Την ίδια ημέρα,....
  στις 10.30 π.μ  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με ενδιαφέροντα θέματα για την τέχνη της κεραμικής και θα ταξιδέψουμε  μέσω της  κεραμικής παραγωγής στην μεγάλη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου, στις πορσελάνες  του Sanbao,  Jingdezhen στην Κίνα και  από εκεί στα εργαστήρια των κεραμιστών που συμμετέχουν στην έκθεση. Παράλληλα,  θα ενημερωθούμε για τις νέες τεχνολογίες στην κεραμική έτσι όπως διαμορφώνονται σήμερα και στο άμεσο μέλλον.
Τα έργα θα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας από 16 Ιουνίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2018,  τις ώρες λειτουργίας του μουσείου. 
Οι κεραμιστές θα παραμείνουν στο δήμο Πέλλας μέχρι 20 Ιουνίου και θα πάρουν μέρος σε μία δράση κεραμικής στο Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ και  θα συμμετέχουν σε  ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και φυσικής ομορφιάς, διαδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: