Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών για δηλώσεις του δημάρχου Πέλλας

Συνδημότισσες/ες,
Ως Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας αισθανόμαστε την ανάγκη αλλά και ηθική υποχρέωση να καταγγείλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το αλαζονικό, καιροσκοπικό, αντιθεσμικό και αντιδημοκρατικό ολίσθημα του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου, αφενός να χαρακτηρίσει ως «persona non grata» για το δήμο μας την οιαδήποτε «προσωπικότητα» δεν υιοθετεί θέσεις που να ταυτίζονται με τις δικές του για την επικείμενη συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και της γείτονος, αφετέρου να διαμηνύσει πως θα αποθαρρύνει την «επίσκεψη και παραμονή της στην περιοχή μας», ισχυριζόμενος δε ότι λειτουργεί ....
«διερμηνεύοντας τη βούληση και τις ευαισθησίες των πολιτών του δήμου Πέλλας».

Προφανώς και κατανοούμε τις ευαισθησίες των συντοπιτών μας, βεβαίως και σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα της ελεύθερης, με σεβασμό πάντα στα δημοκρατικά ήθη και τους νόμους του κράτους, έκφρασης του καθενός. Θεωρούμε όμως πολιτικά επαίσχυντη και αμφισβητήσιμης νομιμότητας πράξη, αιρετός άρχοντας, πολύ περισσότερο δε, η κεφαλή του Δήμου, να προβαίνει σε αντίστοιχες δηλώσεις και υιοθέτηση συμπεριφορών του είδους.

Συνδημότισσες/ες, αν ο κ. Στάμκος αντιμετωπίζει το Δ. Πέλλας ως «μαγαζάκι» του, πλανάται οικτρά. Αν αποσκοπεί στην «απαγόρευση» εισόδου σε όσες και όσους δεν έχουν λάβει τα διαπιστευτήριά του, πλανάται οικτρά. Αν στοχεύει στο να διχάσει το δημοκρατικό λαό της πόλης των Γιαννιτσών και του δήμου μας, πλανάται οικτρά. Αν επιθυμεί να διαχωρίσει τον ελληνικό λαό σε «πατριώτες» και «προδότες», πλανάται οικτρά. «Ευχαριστούμε» για τα μαθήματα ήθους, νομιμότητας, δημοκρατίας και πατριωτισμού που μας «προσφέρετε», κ. Στάμκο, αλλά πλανάστε οικτρά αν πιστεύετε ότι νομιμοποιείστε για τις πράξεις σας. Συνειδητοποιείστε και επανορθώστε το λάθος σας πριν να είναι αργά.

Η Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας
16/6/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: