Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ο αργός θάνατος της Βεγορίτιδας και η αποτροπή του.


Απόηχος της εκδήλωσης από το Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας

Έγινε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας και που σαν στόχο είχε την ενημέρωση των κατοίκων πάνω σε ζητήματα  που αφορούν την λίμνη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πρόεδροι  εκείνων των κοινοτήτων που τροφοδοτούν με τα λύματα τους την λίμνη Βεγορίτιδα. Η συμμετοχή τους υπήρξε μια ακόμα σπαρακτική κραυγή απόγνωσης μιας, απ ότι κατέθεσαν έχουν εγκαταλειφθεί
κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού καθώς οι υπεύθυνοι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα τίποτα απολύτως....

Στην εκδήλωση αποφασίσαμε ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας μαζί με τους κατοίκους των κοινοτήτων να εντείνουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε, επιτέλους, να λάβει τέλος ο περιβαλλοντικός εφιάλτης, να εξαληφθεί ο κίνδυνος που επικρεμάται πάνω από κάθε κάτοικο των περιοχών μιας και δεν έχει λάβει κανείς τα απαραίτητα μέτρα παρά τις εκκλήσεις τους.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας κύριος Νίκος Μούλας ανέπτυξε εκτενώς τα προβλήματα που διαχρονικά μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει η λίμνη Βεγορίτιδα και δήλωσε πως ο Σύλλογος είναι έτοιμος να δώσει όποια μάχη χρειαστεί ώστε να σταματήσουν άμεσα τα λύματα.
Επίμαχο σημείο της ενημέρωσης αυτής ήταν το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συνελείται εδώ και μια εικοσαετία στη λίμνη Βεγορίτιδα και υπογράμμισε, την παρά τις διακυρήξεις στα λόγια, την πλήρη απραξία μέχρι και σήμερα των αρμοδίων φορέων .
Εάν δεν ληφθούν τώρα άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουν να εκχύνονται τα λύματα στη λίμνη Βεγορίτιδα υπάρχει άμεσος κίνδυνος η λίμνη να νεκρωθεί και να μετατραπεί σε έναν απέραντο βόθρο.
Στη συνέχεια ο κύριος Σήφης Παπαδόπουλος στην επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσίασή του ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την υφιστάμενη υδρολογική – ποσοτική κατάσταση της λίμνης παρουσιάζοντας στοιχεία και από το παρελθόν και τόνισε το λάθος στα διαχειριστικά σχέδια υδάτων .
Υπήρξε έντονη συζήτηση με το κοινό και διατρανώθηκε η θέληση κατοίκων και Συλλόγου να εντείνουν τους αγώνες τους για την σωτηρία της λίμνης Βεγορίτιδας έτσι ώστε η λίμνη Βεγορίτιδα να ξαναβρεί την παλιά της μορφή και να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: