Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και Λαϊκής Ενότητας Πέλλας

Ενάντια στα Εθνικιστικά Συλλαλητήρια - Λαοί των Βαλκανίων ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό και την πολεμική απειλή
  Η ανακοίνωση διοργάνωσης εθνικιστικών συλλαλητηρίων στον Νομό μας  (Έδεσσα – Πέλλα) αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη της περιοχής. Όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσα από αυτές καλλιεργείται ....
το μίσος και ο φασισμός. Οι ακροδεξιάς προέλευσης διοργανωτές με ρητορική μίσους, εθνικιστικά συνθήματα και δίνοντας βήμα σε πατριδοκάπηλους παραγοντίσκους αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου και ενισχύουν
την δράση ακροδεξιών εγκληματικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, η επίθεση στα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος και οι ανοιχτές απειλές σε αγωνιστές του κινήματος.
Με αφορμή με το ζήτημα οριστικής ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.) εκτοξεύουν εθνικιστικές κορώνες και στοχοποιούν όσους εκφράσουν διαφορετικές απόψεις με τις δικές τους. Παρόλα αυτά αρνούνται συνειδητά να κατονομάσουν τους βασικούς φορείς που προωθούν την λύση «εδώ και τώρα» και δεν είναι άλλοι από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουν την είσοδο της γειτονικής χώρας στους οργανισμούς τους για να ανοίξουν καινούριες στρατιωτικές βάσεις να γίνει ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και αναπτυχθεί η καπιταλιστική παραγωγή σε βάρος των εργαζόμενων.
Η στάση των διοργανωτών δεν είναι τυχαία αφού στην ουσία δεν διαφωνούν με την βάρβαρη πολιτική που ασκείται σε βάρος όλων των λαών της περιοχής, της πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την οικονομική εκμετάλλευση του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων. Για αυτό βασικό τους μέλημα είναι να χτυπήσουν όσους αντιστέκονται χρησιμοποιώντας τα φασιστικά τάγματα εφόδου. Ο απώτερος στόχος, η «κρυφή ατζέντα» της λεγόμενης «επιτροπής αγώνα» είναι πλέον δύσκολο να κρυφτεί. Είναι η δημιουργία ενός νέου ακροδεξιού πόλου, μιας νέας «σοβαρής» χρυσής αυγής που δεν θα έχει τη ρετσινιά του υπόδικου για ειδεχθή εγκλήματα και θα μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού της περιοχής και της χώρας μας είναι αντίθετα τόσο με τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης όσο και με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, που υπηρετεί πλήρως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Άλλωστε το όνομα ποτέ δεν ήταν το πραγματικό πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών. Το ζήτημα της ονομασίας είχε πέσει στην αφάνεια για πολλά χρόνια. Η Ελλάδα είχε καταφέρει να επιβάλλει επίσημα το όνομα «ΠΓΔΜ» και οι Ελληνικές εταιρείες (με πρώτες και καλύτερες τις τράπεζες) είχαν καταφέρει να «κατακτήσουν την αγορά των Σκοπίων». Αυτό που αναζωπύρωσε τη συζήτηση είναι το πολεμοκάπηλο σχέδιο του ΝΑΤΟ να εντάξει στη δύναμή του την ΠΓΔΜ, κάτω από το πρίσμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η Άρχουσα τάξη στην Ελλάδα είδε αυτή την εξέλιξη ως ευκαιρία για να εισπράξει ανταλλάγματα. Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. Όμως τα ανταλλάγματα δεν είναι για τους εργάτες, τους φτωχούς, τους νέους και απλούς ανθρώπους. Είναι για τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους.
Οι γειτονικοί λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους αλλά αντίθετα με όπλο την διεθνιστική αλληλεγγύη, τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων και των λαών της ιστορικά πολυεθνικής περιοχής της Μακεδονίας ενάντια σε οποιονδήποτε επικίνδυνο εθνικισμό μπορούν να ανατρέψουν  την κλιμάκωση της πολεμικής απειλής την προσπάθεια ιμπεριαλιστικής επαναχάραξης των συνόρων και τα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλουν Τρόικες και ΔΝΤ σε όλες τις χώρες.
Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: