Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Απόηχος της πορείας - διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό, στα Γιαννιτσά

 Με μεγάλη συμμετοχή του λαού της Πέλλας και ειδικότερα της πόλης των Γιαννιτσών, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η πορεία - διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών, που διοργανώθηκε από τους πολιτιστικούς - αθλητικούς συλλόγους και φορείς του δήμου Πέλλας.  Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο Γιαννιτσών με το δήμαρχο, τους εκπροσώπους των Συλλόγων και της εκκλησίας να προπορεύονται κάτω από τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών της Μακεδονίας. Οι ελληνικές σημαίες που κυμάτιζαν έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρήμα στην πορεία, η οποία ακολούθησε την κεντρική οδό της πόλης και περνώντας από την πλατεία Γκόνου Γιώτα κατέληξε στην πλατεία ταχυδρομείου στο κέντρο του πεζόδρομου όπου ....
είχε στηθεί εξέδρα για τους σχετικούς χαιρετισμούς και την ανάγνωση Ψηφίσματος.
Ο κόσμος που κατέκλυσε το χώρο της πλατείας αλλά κια τους δρόμους που καταλήγουν σε αυτή, τραγουδούσε το "Μακεδονία ξακουστή" και φώναζε συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ με συνθήματα εξέφρασε την διαφωνία του για την συμφωνία των Πρεσπών.
Πρώτος χαιρέτησε την συγκέντρωση ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο οποίος αφού σημείωσε ότι η εκκλησία εκφέρει λόγο αγάπης και συναδέλφωση των λαών, ωστόσο έχει κάθε δικαίωμα να διατυπώνει τη θέση της, σε ζητήματα που αφορούν την πατρίδα ειδικά όταν οι εξελίξεις είναι εναντίον της, απορίπτοντας τον χαρακτηρισμό "Ναζιστές" και "Φασίστες" που κάποιοι επιχειρούν να αποδώσουν σε όσους διαμαρτύρονται για το θέμα της Μακεδονίας.

Αναφέρθηκε στις αναφορές που υπάρχουν στις ιερά Κείμενα για την Μακεδονία από την Αρχαιότητα καθώς επίσης και στους αγώνες κληρικών στους Μακεδονικούς αγώνες. Κλείνοντας ζήτησε από τους κυβερνώντες να επανεξετάσουν τη θέση τους για το θέμα της Μακεδονίας και ζήτησε από το λαό  να διεκδικεί το δίκαιο και το σωστό για την πατρίδα με επιχειρήματα και θέσεις χωρίς ακρότητες και πράξεις βίας.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου, ο οποίος τόνισε πως ως εκπρόσωπος της κοινωνίας του δήμου Πέλλας έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει θέσεις που αντανακλούν το λαϊκό αίσθημα και το οποίο στην περίπτωση του Μακεδονικού είναι αντίθετο τη συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός εξωτερικών στις Πρέσπες.

Μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι θα προσπαθήσει με κάθε νόμιμο μεσο να συμβάλλει από το θεσμικό του ρόλο στην ανατροπή αυτής της συμφωνίας που "ξεπουλάει τη Μακεδονία" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η ανάγνωση Ψηφίσματος από το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της πορείς - διαμαρτυρίας  Γιώργου Δόντσιου, το οποίο στη συνέχεια επιδόθηκε - τοιχοκολήθηκε στα γραφεία  των βουλευτών κομμάτων που εκπροσωπούνται  στα Γιαννιτσά. Η πορεία - διαμαρυρία  ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα αφου έίχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους διοργανωτές και την αστυνομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: