Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Η συμβολή των ποταμών στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα με τίτλο «Αστικά Ποτάμια, Πρόκληση για Οικονομική και Τουριστική Ανάπτυξη», που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Έδεσσας και το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, με την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και τη συμμετοχή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, της ΔΗΚΕΔΕ και της ΔΕΥΑ Έδεσσας.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το θέμα της αξιοποίησης των ποταμών στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και την αξιοποίησή τους για παραγωγή ενέργειας! Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές ....
και Πανεπιστημιακοί μετάφεραν την γνώση τους, τόσο σε θέματα τουρισμού όσο και παραγωγής ενέργειας, ενώ σε τοπικό επίπεδο αποσαφηνίστηκαν πολιτικές και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης, που βασίζεται εν πολλοίς στον ποταμό Εδεσσαίο και τους Καταρράκτες! Παρουσιάστηκαν επίσης οι δυνατότητες για παραγωγή ενέργειας και δημιουργία πόρων για την τοπική κοινωνία!
Εκτός από τις συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και δρώμενα που ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης και του Δήμου Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: