Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

"Κόβει" την διδασκαλία για τον Μακεδονικό Αγώνα από την διδακτά ύλη της Γ Λυκείου το Υπουργειο Παιδείας

  Στο έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018 σημειώνεται: «σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου (Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Παιδεία, Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή) για το σχολικό έτος 2018-2019». Στο συγκεκριμένο έγγραφο παρατίθεται αναλυτικός οδηγός σχετικά......
με τα κεφάλαια που πρέπει να διδαχτούν οι μαθητές της Γ Λυκείου, καθώς και τα αντίστοιχα που μένουν εκτός ύλης.
Όλως τυχαίως πάντως εκτός της διδασκαλίας μένουν κεφάλαια που αφορούν τον Μακεδονικό αγώνα και κατ επέκταση κορυφαίες προσωπικότητες του συμμετείχαν σε αυτόν, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Ίων Δραγούμης,  κ.α.
Το συγκεκριμένο έγγραφο στάλθηκε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενώ στις πρώτες αντιδράσεις το υπουργείο απαντά υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη μείωση "έγινε προκειμένου να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμνασίου" Συνεπώς δεν κρίνει αναγκαίο ότι ο τα κεφάλαια που αφορούν τον Μακεδονικό Αγώνα θα πρέπει να διδαχτούν και στην Γ Λυκείου.
Και όλα αυτά ενόψει της συνταγματικής κατοχύρωσης των άρθρων της συμφωνίας των Πρεσπών σε Σκόπια και στην από κοινού εξέταση των βιβλίων της ιστορίας των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: