Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Όταν οι μνηστήρες για το δήμο Πέλλας ... διερευνούν τα δεδομένα

 Μια χρονιά αβεβαιότητας τελειώνει σε λίγες ημέρες ενώ μια νέα προεκλογική χρονιά ξεκινά τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για την κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι δεδομένο ότι οι δημοτικές εκλογές εκτός από την τεράστια σημασία τους για τις τοπικές κοινωνίες, δίνουν και το δικό τους στίγμα για τις προθέσεις του εκλογικού σώματος για τς επερχόμενες εθνικές εκλογές. Γι αυτό άλλωστε και τα κόμματα ανακοινώνουν στήριξη σε υποψηφίους, η ακόμα επιλέγουν αυτά τον υποψήφιο που θα ηγηθεί του αντίστοιχου ψηφοδελτίου.
Στο δήμο Πέλλας ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος, διανύει το τελευταίο στάδιο της δεύτερης  θητείας του και καλείται να κάνει ....
τον δικό του απολογισμό για τα πεπραγμένα της διοίκησής του, έχοντας πάντως ηχηρές αποχωρήσεις και απουσίες από συμβούλους που τον στήριξαν  στην προηγούμενη εκλογική μάχη αλλά και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η άποψη ότι η γαλάζια παράταξη θα επιλέξει να τον στηρίξει, μπορεί να έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα που εκφράζει την ηγετική ομάδα του κόμματος, ωστόσο η βάση του κόμματος στην περιοχή του δήμου Πέλλας δεν δείχνει διατεθειμένη να συνταχθεί σε αυτή την επιλογή στο σύνολο της. Άλλωστε η ανυπαρξία έργων στους οικισμούς και στις έδρες των τοπικών Κοινοτήτων του δήμου και ακόμη περισσότερο στην πόλη των Γιαννιτσών που είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, δημιουργεί κλίμα αμφισβήτησης, απογοήτευσης και σε ορισμένες περιπτώσεις οργής στους δημότες.
    Απέναντι σε αυτή την προβληματική κατάσταση της ηγεσίας του δήμου Πέλλας, ο βασικός του  αντίπαλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Στάθης Καστερίδης δείχνει να αξιολογεί την κατάσταση με προσοχή, ακολουθώντας μια έξυπνη στρατηγική διεύρυνσης των επιλογών του, σε πρόσωπα που έχουν και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση αλλά και επιρροή στο εκλογικό σώμα. Άλλωστε η παρουσία του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι προτάσεις που κατάθεσε αλλά και οι συνεργασίες που ανέπτυξε με τη δημοτική ομάδα του πρώην δημάρχου Νίκου Παπανικολάου συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η συνεργασία αυτή θα αποτυπωθεί και στην κατάρτιση τοιυ ψηφοδελτίου του, με δεδομένη και την απόφαση του πρώην δημάρχου να μην συμμετέχει ενεργά στη συγκεκριμένη αυτοδιοικητική μάχη, αποδεσμεύοντας με την απόφαση του αυτή αρκετούς συμβούλους του, που ανοιχτά δήλωσαν τη στήριξη τους στον Στάθη Καστερίδη, του οποίου ωστόσο η παράταξη μετρά τις δικές της μικρές απώλειες. Πάντως οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις σε μεγάλο βαθμό  ήταν αναμενόμενες. Και αυτό γιατί η παρουσία των συγκεκριμένων συμβούλων  στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, φαίνεται ότι είχε χαρακτήρα αντίδρασης απέναντι στον νυν δήμαρχο και όχι προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
    Την παρουσία του στις προσεχείς εκλογές επιχειρεί να κάνει αισθητή ο Ηλίας Θεοδωρίδης μεταπηδώντας στην αυτοδιοίκηση, από την κεντρική πολιτική σκηνη όπου είχε διατελέσει βουλευτής. Βέβαια ο ίδιος δηλώνει ότι η υποψηφιότητα του δεν προωθείται από κάποιο κόμμα προσπαθώντας να δώσει το στίγμα μιας υπερκομματικής πρωτοβουλίας που έχει όμως συγκεκριμένο υπόβαθρο με βάση την μέχρι σήμερα πολιτική στάση του συγκεκριμένου φερόμενου υποψηφίου.
    Διερευνητικές για την εμπλοκή του στο δήμο Πέλλας μπορούν να χαρακτηριστούν και οι μέχρι σήμερα κινήσεις του Θόδωρου Θεοδωρίδη που έχει ανοιχτή την υπόθεση επιστροφής του στην θέση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και παράλληλα συζητά με φίλους και πρόσωπα εμπλεκόμενα με την αυτοδιοίκηση, για τη δημιουργία ενός Συνδυασμού που θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στις προσεχείς εκλογές. Πάντως τις τελικές του αποφάσεις θα τις λάβει στην αρχή της νέας χρονιάς έχοντας αξιολογήσει όλα τα σενάρια που είναι ανοιχτά για το πολιτικό του μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: