Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Σκυδραϊκές Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2019

Ξεκινούν σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμος Σκύδρας.
Οι διοργανωτές στη σχετική τους πρόσκληση αναφέρουν: «Θα γλεντήσουμε  την Τσικνοπέμπτη, θα διασκεδάσουμε στον Αποκριάτικο Χορό και στο Καρναβάλι, θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα. Πού αλλού; Μα, φυσικά, στη Σκύδρα! Επιλογή και προτίμηση δοκιμασμένη και επιτυχημένη.»
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:
-Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 12:00΄:
Παραδοσιακό γλέντι, γευστικό τραπέζι με τραγούδι και χορό στο Κ.Α.Π.Η. Σκύδρας με προσκεκλημένα όλα τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου....

-Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, ώρα 10:00΄, στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας:
Διασκέδαση και ψυχαγωγία στον Αποκριάτικο Χορό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σκύδρας  με μασκαράδες, ξυλοπόδαρους, έντονους ρυθμούς και πολλές εκπλήξεις.
Η χαρά και η ικανοποίηση για παιδιά και γονείς.
-Κυριακή 10 Μαρτίου 2019,ώρα 16:30΄:
Η μεγάλη, φαντασμαγορική καρναβαλική παρέλαση μπροστά από το Δημαρχείο. Θεαματικά και γουστόζικα δρώμενα  με τη συμμετοχή πολλών ομάδων, πληρωμάτων κι αρμάτων καρναβαλιστών σ΄ένα κρεσέντο πρωτοτυπίας και κεφιού.
Ακολουθεί το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου καθώς οι ακτινοβόλες βεντάλιες πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών θα βάφουν πολύχρωμα τον ουρανό!
-Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019,ώρα 11:30΄:
Κούλουμα με σαρακοστιανές ποικιλίες, τραγούδια και χορό  στην πλατεία Δημοκρατίας και σ΄όλες τις Τοπικές Κοινότητες του  Δήμου Σκύδρας.
Με αφορμή  τη δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής, δηλώνοντας τα εξής:
«Οι Σκυδραϊκές Αποκριάτικες Εκδηλώσεις διοργανώνονται και φέτος με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στη λαϊκή μας παράδοση. Έχουν καθιερωθεί πλέον στο πολιτιστικό ημερολόγιο και η φήμη τους έχει εξαπλωθεί παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: