Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Δράση του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για τη συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές

 Το  2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών –«Άννα Κομνηνή» διοργάνωσε στις 4 Απριλίου 2019 ημερίδα με θέμα: « Οι Νέοι συμμετέχουν  στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019» στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην ημερίδα αυτή οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β και Γ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ  παρακολούθησαν την εισήγηση της κας Θεοφιλοπούλου Κατερίνας,  αντιπροσώπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, για το ρόλο του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ....
μας αλλά και την αναγκαιότητα να είναι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες, τονίζοντας τη σημασία αλλά και την αναγκαιότητα της συμμετοχής των νέων στην εκστρατεία για την κινητοποίηση των πολιτών να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου.
Η κα Αντωνίου Χρύσα, Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλονίκης παρουσίασε στους μαθητές αρχικά τη λειτουργία του Κέντρου και το ρόλο του και στη συνέχεια την εισήγησή της με τίτλο: «Ε.Ε.: Δεδομένο ή Κεκτημένο», θέτοντας στους μαθητές και μαθήτριές, καίρια ερωτήματα  σχετικά με την αναγκαιότητα να αισθάνονται και να είναι ρυθμιστές του μέλλοντός τους.
Επίσης, ο  Σαχπατζίδης Γεώργιος, Γιαννιτσιώτης φοιτητής της Νομικής, και εθελοντής στο πρόγραμμα του Γραφείου αναφέρθηκε στα προγράμματα που τρέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα οποία όλοι οι νέοι έχουν ίσες ευκαιρίες να μετέχουν.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών διακοσμήθηκε με σημαίες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους μαθητές και μαθήτριές με το συντονισμό των εκπαιδευτικών- συνδέσμων, με τον πίνακα που περιελάμβανε πληροφορίες για όλα τα κράτη, που φιλοτεχνήθηκε από τους μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου στα πλαίσια της Ιστορίας και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Χαρμάνα Χρ., φιλόλογο, καθώς και με αφίσες που δημιουργήσαμε στα πλαίσια του προγράμματος.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από τις Πασχούδη Μαρία, φιλόλογο και Παπαθεμιστοκλέους Αργυρώ, φιλόλογο, οι δράσεις που εκπονεί το σχολείο μας από την αρχή του σχολικού έτους στα πλαίσια της ενεργοποίησης όλων μας και της κινητοποίησης για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές. Οι δράσεις πραγματοποιούνται με αφορμή σημαντικές Ημέρες Επετειακές, μέσα στα πλαίσια μαθημάτων, όπως η εργασία για την Ανεξιθρησκία στο μάθημα των Θρησκευτικών με την Καλιωτάκη Αναστασία, θεολόγο, και τους μαθητές/τριές μας, αλλά και στα πλαίσια εκπόνησης προγραμμάτων ERASMUs+, που εκπονεί το σχολείο μας. Σε αυτές έχει συμμετάσχει και συνεχίζει να συμμετέχει όλη η σχολική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: