Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» Απόηχος από το Διήμερο εκδηλώσεων

   Όπως κάθε χρόνο του Αγ. Πνεύματος  έτσι και φέτος το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου χτύπησε η καρδιά της Ανατολικής Ρωμυλίας στο Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» στη Λειβαδίτσα της Πέλλας κοντά στα Κουφάλια. Ανατολικορωμυλιώτες φίλοι της παράδοσης και προσκυνητές της Αγ. Τριάδος άρχισαν να συρρέουν από την Κυριακή το πρωί στο Ιερό Ίδρυμα για να παρακολουθήσουν τις διήμερες πανηγυρικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Σε αυτό το εκπληκτικό διήμερο, το Θρησκευτικό μας συναίσθημα απογείωσε  η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονα στο Αρχιερατικό Εσπερινό της Κυριακής, ο οποίος στο μεστό και ζεστό του λόγο, επιχειρηματολογώντας .....
μέσα από κείμενα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, εξήγησε την Τριαδικότητα του Θεού ενισχύοντας την Πίστη μας, και οι Ιεροψάλτες της θαυμάσιας Βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου,  ενώ το Πολιτιστικό κεκτημένο των εκδηλώσεων μας το έδωσαν: η χορωδία του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εγχόρδων, με Διευθυντή τον Δρ Αθανάσιο Τρικούπη, η οποία απέδωσε έργα Θρακών και Μακεδόνων Μουσουργών, μερικά εξ αυτών σε πρώτη εκτέλεση. Μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας μάγεψαν το ακροατήριο με τις καταπληκτικές φωνές τους που έμεινε εκστασιασμένο να παρακολουθεί. Τα παραδοσιακά συγκροτήματα με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που μαζί με τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων ενθουσίασαν το κοινό.Και τέλος το παραδοσιακό κουρμπάνι που προσφέρθηκε στους προσκυνητές την Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης ,Πέλλης και Αλμωπίας και σε συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας–Θράκης, της Περιφερειακής Ενότητα Πέλλας, των Δήμων Πέλλας και Χαλκηδόνος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων  Ανατολικής Ρωμυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: