Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση του Α.Σ. Ενότητα

   Ανακοίνωση που αφορά την αγροτική παραγωγή που επλήγη για μια ακόμη χρονιά από το χαλάζι αλλά και για τις πάγιες διεκδικήσεις των αγροτών, για τη λήψη μέτρων προστασίας του εισοδήματός τους, εξέδωσε ο Α.Σ. Ενότητα. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
Με αφορμή κάποιες προγραμματισμένες συναντήσεις με διάφορους φορείς (βλέπε Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης κτλ.) αισθανόμαστε την υποχρέωση και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για τον πρωτογενή τομέα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι εμείς δεν είμαστε όψιμοι αγωνιστές ούτε φυσικά ανακαλύψαμε ....
σήμερα την Αμερική. Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να επιβεβαιωθούμε για όλα όσα προειδοποιούσαμετα προηγούμενα χρόνια. 
Παρατηρώντας τις τελευταίες καταστροφές από χαλάζι σε πολλές περιοχές του νομού μας που ήρθαν να αποτελειώσουν ό,τι είχε απομείνει από τις χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων μηνών. Καταλήγουμε στο συμπέρασμαότι για μια ακόμη φορά το πολυδιαφημισμένο  αντιχαλαζικό σύστημα του ΕΛΓΑ, που το πληρώνουμε χρυσό, αποδείχτηκε ανίκανο  να προστατεύσει τις καλλιέργειές μας…..

Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση σε όφελος των μεγάλων των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα μεγαλώνουν και θα δυναμώνουν οι αγώνες,  ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής αυτής της πολιτικής.
Διεκδικούμε :
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
• Άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παλιών οφειλών από καταστροφές και της τωρινής για την επιβίωση των οικογενειών μας.
• Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, να μην έχουν την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών και άλλων οφειλών σε διάφορα χαράτσια μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις.
• Να μην κοπεί ρεύμα σε καμία αγροτική οικογένεια.
• Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής αντιχαλαζικής προστασίας με ευθύνη της κυβέρνησης, αφού η περιοχή συχνά είναι χαλαζόπληκτη.
• Επιδότηση στο 100% για δίχτυα αντιχαλαζικής προστασίας.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, που να αφήνουν εισόδημα για να ζήσουμε και να καλλιεργήσουμε ξανά. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
Εμείς εδώ θα είμαστε και θα διεκδικούμε όλα αυτά που δικαιούμαστε, γιατί πάνω από όλα είμαστε περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: