Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Στο έλεος της πολιτικής ανευθυνότητας οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

  Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία, ως αναπληρωτές. Η περιπέτεια χιλιάδων πτυχιούχων που για πολλά χρόνια καλούνται να καλύψουν πάγιες ανάγκες των σχολικών μονάδων της χώρας, με ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας αφού δεν γνωρίζουν αν και σε ποιο σχολείο θα προσληφθούν. Βέβαια υπάρχει και ο Πίνακας κατάταξης με βάση τα μόρια κάθε υποψηφίου, ωστόσο τη φετινή χρονιά υπάρχει το παράδοξο να γίνουν προσλήψεις, χωρίς να καταρτιστούν οι νέοι πίνακες που θα προσμετρούν της προϋπηρεσία της περσινής περιόδου χιλιάδων εκπαιδευτικών. Παράλληλα με την πρακτική αυτή μένουν εκτός πίνακα όσοι ....
απέκτησαν το Πτυχίο τους το καλοκαίρι και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται στους  παραπάνω πίνακες τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Βέβαια οι ευθύνες είναι πολιτικές και μόνο και αφορούν τόσο τον πρώην όσο και την νυν υπουργό, που δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή τη διαδικασία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως παράνομη και αντισυνταγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: