Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΕΔ-ΚΜ: Ζητά δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα

 Δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλη τη χώρα, πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί και λάβει χειρότερη μορφή, με αφορμή την εγκατάσταση 1.000 και πλέον προσφύγων στη Νέα Καβάλα στο δήμο  Παιονίας ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του οργάνου, ο πρόεδρος, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «το προσφυγικό είναι ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα στο μέγιστο βαθμό. Θα πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε αυτό το βάρος αναλογικά. Και γεωγραφικά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Είναι αδιανόητο στα ...
ακριτικά νησιά να βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων και μάλιστα σε μέρη με 5.000 κατοίκους να υπάρχουν 5.000 πρόσφυγες, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ούτε όμως μπορούμε να δεχθούμε το 50% των προσφύγων να είναι στα νησιά και το άλλο 50% στην Κεντρική Μακεδονία. Είπαμε αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και το εννοούμε».
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του οργάνου θα ζητήσει το επόμενο διάστημα, επείγουσα συνάντηση, με το αρμόδιο υπουργό για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, προκειμένου να ενημερωθούν ο δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, για την υφιστάμενη κατάσταση
Υπενθύμισε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ εξέφρασε στο παρελθόν, όχι στο απώτερο – αλλά στο πρόσφατο, την έντονη διαμαρτυρία της, διότι δεν είχε καμία ενημέρωση από τον αρμόδιο πολιτικά για τη μεταναστευτική πολιτική. "Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για τα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών σχετικά με τη μεταφορά των προσφύγων. Ωστόσο και με προηγούμενη  κυβέρνηση και με πρόσφατη θα έχουμε την εξής θέση: Δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: