Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των δήμων της Π.Ε. Πέλλας

Καταδικάζουν το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης
  Η “Ανάπτυξη” της κυβέρνησης της ΝΔ περνάει από τη δυνατότητα ξεπουλήματος λειτουργιών των Δήμων σε ιδιώτες. Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 179 του “αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου”  της κυβέρνησης δίνει την δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο - κατά την κρίση του - και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την εκτέλεση σειράς υπηρεσιών, όπως την συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, την συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
     Η κυβέρνηση ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προυπήρξε και δεν το αναίρεσε φυσικά ...
ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις κατά καιρούς κορόνες της, ότι τάχα είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τέτοιων υπηρεσιών.
     Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε προεκλογικά, πως η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος.
     Η πραγματικότητα τον διαψεύδει, γιατί όπου έχει εκχωρηθεί αρμοδιότητα της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εργολάβους, τα τέλη και οι φόροι δεν μειώθηκαν και δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
       Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο:
- Επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές.
- Βάζει σε μόνιμη “πρέσα” τους μισθούς.
- Θέτει υπό ασφυκτικό έλεγχο την λειτουργία των Συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γεν. Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
 Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω μέτρων θα είναι η παραπέρα όξυνση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δήμους.

Εμείς οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των Δήμων και διεκδικούμε μαζί τους :
- Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο .
- Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.
- Καμιά ιδιωτικοποίηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προυποθέσεις.
- Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Για την “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δήμου Εδεσσας  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος
Δήμου Σκύδρας  Σουμελίδης Γιάννης
Δήμου Πέλλας  Παπαδοπούλου Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: