Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών καταδικάζει τα ρατσιστικά φαινόμενα

  Με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και έκδηλο προβληματισμό, έχοντας πάντα νωπές θλιβερές μνήμες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, παρακολουθούμε ως Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας, μα και ως απλοί πολίτες, την επανεμφάνιση ρατσιστικών συμπεριφορών στην πόλη μας.   Για μία ακόμη φορά γινόμαστε θιασώτες ακραίων ξενοφοβικών αντιδράσεων, για μία ακόμη φορά ισχνές μειοψηφίες αποπειρώνται να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού και μισαλλοδοξίας, αμαυρώνοντας παράλληλα την εικόνα των Γιαννιτσών και των κατοίκων τους στο πανελλήνιο.
 Είναι γνωστό τα βαθύ αίσθημα ανθρωπισμού που διακατέχει το δημοκρατικό κόσμο των Γιαννιτσών όπως γνωστή είναι και η πληθώρα δράσεων αλληλεγγύης από ....
τους κατοίκους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Δεν εθελοτυφλούμε όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά πως το δηλητήριο του ρατσισμού κυλάει στους δρόμους και τις γειτονιές μας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν δεν αντιδράσουμε οι ισχνές μειοψηφίες θα ισχυροποιηθούν, πολύ περισσότερο δε όταν το δηλητήριο αυτό έχει πλέον φτάσει και στα σχολεία μας.
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις όποιες ρατσιστικές πράξεις λαμβάνουν χώρα κατά συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητας, δηλώνει δε αρωγός σε μία κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας. Καλούμε το δημοκρατικό κόσμο των Γιαννιτσών σε μία καθολική συμπόρευση για την ανάδειξη του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας στην πόλη μας, όπως και για τη ρεαλιστική αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων η συνεχιζόμενη προσφυγική/μεταναστευτική κρίση τυχόν δημιουργήσει. Ταυτόχρονα όμως –δεδομένων, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, του δημοκρατικού φρονήματος και των ανθρωπιστικών ιδεωδών τους– περιμένουμε την τοποθέτηση επί των όσων λαμβάνουν χώρα, των φορέων της πόλης καθώς και των αυτοδιοικητικών και λοιπών πολιτικών παρατάξεων. Καιρός να μάθουν οι συμπολίτες μας το ποιοι και σε τι βαθμό πιστεύουν πως τα Γιαννιτσά δεν είναι η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, το ποιοι πραγματικά, πέρα όποιων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων, σκοπεύουν να αγωνιστούν για αυτό.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ
Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας 




Δεν υπάρχουν σχόλια: