Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Με πλειοψηφία έγινε δεκτό το αίτημα επανασύστασης του δήμου Κρύας Βρύσης

  Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας συζητήθηκε το αίτημα που κατέθεσαν Φορείς και κάτοικοι της Κρύας Βρύσης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι για την επανασύσταση του δήμου Κρύας Βρύσης. Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί μια ανοιχτή συνέλευση κατοίκων στην Κρύα Βρύση όπου και εκδόθηκε το σχετικό Ψήφισμα - αίτημα.
Μετά από  τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ντου δημάρχου Πέλλας ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία υπέρ του αιτήματος ψήφισαν  26 σύμβουλοι ενώ υπήρξε 1 λευκή ψήφος και οι υπόλοιποι δήλωσαν παρών, στο σύνολό τους από την  παράταξη του δημάρχου.
Περιληπτικά οι θέσεις των επικεφαλής: ... 

Η θέση του δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου
Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα της διοίκησης του με βάστα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί από τον νόμο "Καλλικράτη" αλλά και τον νεότερο νόμο "Κλεισθένη" τονίζοντας πως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες αλλά και τα προβλήματα υποδομών και διαχείρισης των σημαντικών προβλημάτων που συνάντησε, κατάφερε η διοίκησή του να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισότιμης ανάπτυξης. Παράλληλα σημείωσε ότι είναι αντίθετος με την επανασύσταση του δήμου Κρύας Βρύσης γιατί τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι πολύ μεγάλα και σε σημαντικούς τομείς. Ωστόσο ανέφερε πως σέβεται το αίτημα - ψήφισμα που κατέθεσε η αντίστοχη Επιτροπή και δεν θα τ καταψηφίσει.

Η θέση του Στάθη Καστεριδη 
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Πέλλα_Δήμος για όλους" Στάθης Καστερίδης στην
τοποθέτησή του δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα που κατέθεσαν κατοικοι και φορείς της Κρύας Βρύσης σημειώνοντας ότι "κάθε περιοχή έχει ιδιαιτερότητες, την  δική της ταυτότητα και τις δικές της αναπτυξιακές ανάγκες." Παράλληλα άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου Πέλλας λέγοντας πώς υπάρχει έλλειψη υποδομών και εγκατάλειψη των Δημοτικών Κοινοτήτων καθώς και απουσία υπηρεσιών του δημου, Χαρακτήρισε αποτυχημένο το νόμο "Καλλικράτη" και ζήτησε νέο χωροταξικό σχεδιασμό  όπου θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης στην Κρύα Βρύση. Κλείνοντας τόνισε ότι αποτελεί "πράξη ευθύνης" η απόφαση επανασύστασης του δήμου Κρύας Βρύσης.

Η θέση του Ηλία Θεοδωρίδη
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Δημοτική Επανίδρυση Πέλλας" Ηλίας Θεοδωρίδης σημείωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι διαίρεσης του δήμου Πέλλας καταλογίζοντας σκοπιμότητες που δεν εξυπηρετούν το σύνολο των κατοίκων της Κρύας Βρύσης. Αναφέρθηκε στο νόμο "Καλλικράτη" και στην εφαρμογή του που δίνει δυνατότητες ανάπτυξης στους δήμους, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο σχετικό αίτημα που κατατεθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και το υπογράφουν κάτοικοι της Κρύας Βρύσης.

Η θέση του Θόδωρου Θεοδωρίδη
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Πέλλα Μπροστά" αναφέρθηκε στις δυνατότητες της
πρωην επαρχίας Γιανιτσών και στη συμβολή της στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ενώ τόνισε ότι η πολη των Γιαννιτσών ήταν η κατάληξη του πλούτου που παρήγηγαν οι πρώην δήμοι που βρίσκονταν γύρω. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων χρόνων που  πλήτει σε μεγάλο βαθμό και τους αγρότες και γιαυτό χρειάζονται πολλές ισχυρές φωνές που θα στηρίξουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Στάθηκε θετικός απέναντι στο αίτημα των κατοίκων της Κρύας Βρύσης και ζήτησε από όλους να συνταχθούν για να υπάρξει μια ισχυρή φωνή στήριξης.

Η θέση της Ολυμπίας Παπαδοπούλου
Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Ολυμπία Παπαδοπούλου εξέφρασε το αίτημα για ισότιμη ανάπτυξη και επισήμανε ότι και στο παρελθόν η παράταξή της είχε σταθεί κατά του νόμου "Καλλικράτης" που απλά εξυπηρετεί  τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών που αναλαμβάνουν μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Κλείνοντας ζήτησε να γίνει μια καταγραφή των προβλήμάτων και των ελείψεων του δήμου και ειδικά της Κρύας Βρύσης και να αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς με το σχετικό αίτημα για άμεση επίλυσή τους.
Σημείωσε ότι ψηφίζει λευκό γιατί το αίτημα είναι μια "αυταπάτη"

Η θέση του  Ανδρέα Βλάχου
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης Ανδρέα Βλάχου απευθυνόμενος στο Δημοτικό
Συμβούλιο ζήτησε την υπεψήφιση του από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τονίζοντας ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα στην απόφαση της κατάργησης του δήμου Κρύας Βρύσης, που τον οδήγησε στην κατάρευση. Επισήμαμε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να πετύχουν το αίτημα τους οι κάτοικοι, που δηλώνουν  αποφασισμένοι για αγώνες στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: