Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

«Αυξήσεις στις εισφορές και μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους.»

 Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, το Συνδικαλιστικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας αναφέρεται στο νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ν.Δ. , και το οποίο επιβαρύνει ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους επιπλέον όσων ίσχυαν με βάση το προηγούμενο. Μεταξύτ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
- Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ επιβεβαιώνει τη στρατηγική της επιλογή για επιβάρυνση των πολλών προς όφελος ελαχίστων. Αντί να γίνει ένα βήμα μπροστά στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, με το νομοσχέδιο γίνονται δυο βήματα πίσω.
- Εννιά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες επιβαρύνονται  ....
σημαντικά στις εισφορές τους για να ελαφρυνθεί πολύ ένας στους δέκα. Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με την αύξηση κατά 20% των εισφορών τους, πληρώνουν την πολλαπλάσια μείωση εισφορών για τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.
- Εννιά στους δέκα συνταξιούχους χάνουν σημαντικό εισόδημα. Μόλις ένας στους δέκα, από το τμήμα των υψηλότερων συντάξεων, θα δει κάποια αύξηση. Η μόνιμη 13η σύνταξη καταργείται για όλους. Ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους κόβεται μία ολόκληρη σύνταξη. Οι αυξήσεις που διατυμπανίζει η κυβέρνηση είναι είτε ανύπαρκτες είτε μόνο λογιστικές για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων. Ο δήθεν «μηχανισμός στήριξης» των χαμηλοσυνταξιούχων αποδείχτηκε εντελώς ανύπαρκτος.
- Το ασφαλιστικό της ΝΔ δημιουργεί, παράλληλα, ένα σαφές ευνοϊκό πλαίσιο κινήτρων για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση.
- Οι παραπλανητικές επιλεκτικές διαρροές των προηγούμενων μηνών και η
επικοινωνιακή εξαπάτηση συνταξιούχων και ασφαλισμένων καταρρέουν πλήρως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: