Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Μήνυμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας Γιαννιτσά για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

 Η 8η του Μάρτη δεν είναι γιορτή.
Είναι καμπανάκι πως ο κόσμος παραμένει στρεβλός. Είναι υπενθύμιση.
 Υπάρχει για να θυμίζει τις αέναες μάχες ενός αγώνα που συνεχίζεται ακόμα αδιάκοπος σε όλη την υφήλιο, σε όλους τους χώρους εργασίας.  Ενός αγώνα για το προφανές, για το αυτονόητο.Παρά την υποτιθέμενη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, η εκμετάλλευση που βιώνουν οι γυναίκες όχι μόνο υπάρχει αλλά εντάθηκε μέσα στην κρίση. Οι σχετικές πολιτικές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεφάρμοστες. Πάρα τους αγώνες και τις θεσμικές αλλαγές για την ισότιμη εξέλιξη των γυναικών και την ....
προστασία της εργαζομένης μητέρας , το χάσμα παραμένει.Οι  γυναίκες αποτελούν προνομιακή ομάδα για τη μερική απασχόληση, τις άτυπες μορφές απασχόλησης, τη μαύρη εργασία, τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, τις χαμηλές αμοιβές, τις συντάξεις, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Το Εργατικό Κέντρο ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ τιμά την παγκόσμια ήμερα αναγνώρισης των γυναικείων αγώνων για ουσιαστική ισότητα, αγωνίζεται για την ενίσχυση της συλλογικής φωνής των γυναικών και υπερασπίζεται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία.Χαιρετίζουμε και φέτος τη διοργάνωση της φεμινιστικής απεργίας στην Ελλάδα και καλούμε όλες και όλους, άνδρες και γυναίκες να συστρατευθούμε στα συνδικάτα μας για να κρατήσουμε δυνατή τη συλλογική μας φωνή και δράση, τη μόνη σταθερή και πραγματική πηγή δύναμης και δυναμικής.

Η δύναμη μας  είναι στους συλλογικούς αγώνες, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας φύλου, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλες και όλους.

Με διαρκή σκοπό την έγκυρη ενημέρωση και έγκαιρη αφύπνιση δημοσιεύουμε, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, τον οδηγό εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για την εργαζόμενη γυναίκα από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ.που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2019/03/GinekakErgasia.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: