Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Να μην ξεχαστούν... από την κυβερνητική παράταξη που κάποτε τα αφόριζε..

   Κάποιοι σήμερα ανακάλυψαν το ΕΣΥ, τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, το ψηφιακό κράτος και πολλά άλλα, τα οποία επικαλούνται και ενισχύουν στην  περίοδο της κρίσης λόγω κορονοϊού, ενώ στο παρελθόν τα θεωρούσαν βαρίδια. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του πρώην υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργου Πεταλωτή στην οποία αναφέρει:
    «Ευάλωτες ομάδες πάντα υπήρχαν. Κάποιοι τις αναγνώριζαν, τις ενίσχυαν και για κάποιους ήταν αντιπαραγωγικοί και βαρίδια.
  Το ΕΣΥ ήταν πάντα το τελευταίο ποιοτικό αποκούμπι, ακόμη και όσων είχαν την άνεση της πολυτελούς ιδιωτικής περίθαλψης. Κάποιοι το δημιούργησαν, άλλοι το πολέμησαν, άλλοι το .... 
εκμεταλλεύτηκαν.
   Οι ηλικιωμένοι πάντα είχαν την ανάγκη προστασίας και θαλπωρής. Κάποιοι ακόμη και στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ το 2017 μας κατηγορούσαν ότι “κουβαλήσαμε τους γέρους να ψηφίσουν”.
   Το gov.gr κάποιοι το φτιάξαμε γιατί πιστεύαμε στην αξία του πολίτη έναντι του Κράτους, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Άλλοι μας λοιδορούσαν.
   Κάποιοι μίλησαν πρώτοι και πολέμησαν το πελατειακό κράτος. Ο όρος έγινε πλέον της μόδας .
  Κάποιοι εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν το ψηφιακό σχολείο.
  Τους ένστολους κάποιοι τους είδαν σαν μέρος της κοινωνίας μας με προορισμό να την προστατεύουν.    Γι’ αυτό και η εισαγωγή τους εντάχθηκε σε αντικειμενικές διαδικασίες (Πανελλήνιες, ΑΣΕΠ) μακριά από κομματικές και πελατειακές εξυπηρετήσεις.
  Κάποιοι δημιούργησαν θεσμούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  Οι άνθρωποι της καθαριότητας, της κοινωνικής προστασίας, οι φύλακες των σχολικών κτιρίων , η δημοτική αστυνομία πάντα είχαν την αξία τους. Άλλοι την αμφισβήτησαν έμπρακτα.
  Πάντα η ομπρέλα της κρατικής κοινωνικής φροντίδας ήταν αναγκαία. Κάποιοι βλέπανε κρατισμό πίσω από αυτό.
  Πάντα το ισχυρό και σύγχρονο κράτος ήταν το ζητούμενο για κάποιους. Άλλοι το έβλεπαν περιττό», θυμίζει με νόημα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ για να τονίσει ότι η ‘παράπλευρη ωφέλεια’ της επιδημίας που ζούμε, είναι ότι σήμερα τα ακούμε αυτά και από τον πρωθυπουργό.

«Αρκεί να μην ξεχαστούν αυτά όλα, τόσο από την κυβερνητική παράταξη που κάποτε τα αφόριζε, όσο και από εκείνους που τα δημιούργησαν, τα επικαλούνται αλλά στην πορεία του χρόνου τα κακοποίησαν κιόλας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: