Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Από την εικονική ευφορία ... στην σκληρή πραγματικότητα

  Μας έτυχε ο κορονοϊός και μας αιφνιδίασε. Ξαφνικά με απόφαση της κυβέρνησης έκλεισαν μαγαζιά, έβαλαν λουκέτο επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πήγαν στο σπίτι τους, με αβέβαιο το μέλλον τους. Την ίδια στιγμή με σχετική ανακούφιση  ακούσαμε όλοι στα μέσα Μαρτίου ότι θα δοθεί επίδομα 800 ευρώ στους πληγέντες για τη ζημιά που υπέστησαν η θα υποστούν μέχρι και το τέλος Απριλίου.  Δηλαδή να περάσει μια οικογένεια 45 ημέρες με 800 ευρώ έχοντας υποχρεώσεις ενοικίου στο μαγαζί, λογαριασμών και κάποιοι οφειλές σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία που πήραν παράταση πληρωμής (δηλαδή συσσώρευση χρέους).
 Και ενώ ήδη έχει περάσει ένας μήνας η καταβολή του επιδόματος ακόμη δεν ....
έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους ενώ στους ελεύθερους επαγγελματίες ακόμη δεν έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για να γίνουν οι αιτήσεις, με υποσχέσεις πληρωμών στις αρχές Μαϊου.
 Και όλα αυτά, όταν τα γνωστά μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης που διόλου επλήγησαν από την κρίση του Κορονοϊου, βομβαρδίζουν τον κόσμο με διαπιστώσεις αυθαίρετες ότι όλα λειτούργησαν και  λειτουργούν τέλεια, ότι η αγορά θα πλημμυρίσει με ευρώ από τα προγράμματα στήριξης, αποκρύπτοντας φυσικά ότι στην ουσία πρόκειται για δανεισμό των επιχειρήσεων.
 Η κοινωνία έχει φτάσει στα οικονομικά της όρια, νοικοκυριά ζουν με δανεικά και με την στήριξη φίλων και γειτόνων και το φάντασμα της απόλυτης φτώχειας αρχίζει να γιγαντώνεται.
Αντί λοιπόν να δοθούν απαντήσεις στα  ερωτήματα αν θα δοθεί και το Μαϊο  το επίδομα των 800 ευρώ, η πως θα στηριχτούν οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που είναι στην  κόψη ξυραφιού, γινόμαστε δέκτες της τρομοκρατίας των ΜΜΕ για διπλασιασμό στα πρόστιμα όσων κινηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.
Ζητείται αλήθεια και λύσεις άμεσα .... πριν το αφήγημα της κυβέρνησης για επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: